Sport

2017.06.03. 19:26

A női kosárválogatott fölényesen nyert a horvátok ellen

Székesfehérvár - Az Európa-bajnokságra készülő magyar női kosárlabda-válogatott szombaton 60 ponttal legyőzte a horvátokat Székesfehérváron.

Székesfehérvár - Az Európa-bajnokságra készülő magyar női kosárlabda-válogatott szombaton 60 ponttal legyőzte a horvátokat Székesfehérváron.

Eredmény:

Magyarország-Horvátország 113-53 (20-9, 32-16, 26-13, 35-15)

legjobb magyar dobók: Nagy D. 18, Nagy-Bujdosó 16, Krivacevic 14

A magyar válogatott a felkészülési időszakot öt vereséggel kezdte, pénteken viszont első sikerét aratta - ugyancsak Székesfehérváron -, miután 68-57-re legyőzte a horvátokat.

Az Eb-ről lemaradt horvátok elleni szombati ütközetben ismét a magyarok akarata érvényesült: a házigazda remek kezdést követően már a félidőre jelentős, 27 pontos előnyre tett szert. A magyarok lendülete és eredményessége a folytatásban sem csökkent. A házigazdák legjobbja a 18 pontot szerző Nagy Dóra volt.

A két hét múlva kezdődő csehországi Európa-bajnokságon Stefan Svitek együttese a házigazdákkal, az olimpiai és világbajnoki ezüstérmes, Budapesten 2015-ben Eb-harmadik spanyolokkal, valamint az ukránokkal szerepel majd azonos csoportban. A mérkőzéseket Királyváradon (Hradec Kralove) játsszák. A magyaroknál a honosított Vandersloot Courtney jövő csütörtökön csatlakozik a kerethez.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!