Sport

2017.05.08. 13:50

Több mint négyszázan indulnak a budapesti kendo Európa-bajnokságon

Budapest - Több mint négyszáz versenyző vesz részt a péntektől vasárnapig tartó budapesti kendo Európa-bajnokságon.

Budapest - Több mint négyszáz versenyző vesz részt a péntektől vasárnapig tartó budapesti kendo Európa-bajnokságon.

Az M4 Sport hétfői, Sportreggeli című műsorában Mihalik Hunor, a magyar szövetség főtitkára elmondta, hogy a Tüskecsarnokban sorra kerülő eseményen férfi és női kategóriában, junior, felnőtt és szenior korosztályban is versenyeznek a résztvevők. A kontinensviadalnak negyedik alkalommal lesz Magyarország a házigazdája.

A 28. kendo Európa-bajnokságra negyven országból több mint négyszáz nevezés érkezett. Ilyen jelentős létszámú versenyre a sportág európai történetében még nem volt példa. A magyar férfiválogatott az európai ranglista második, a női csapat pedig a negyedik helyén áll.

"Kisebb generációváltás zajlik a válogatottunknál, a reményteljes fiatalok juniorként eredményesek voltak, de még vannak tapasztalt versenyzőink is, akik segítenek nekik" - nyilatkozta Németh Péter, a csapat másodedzője.

A Japánból eredő életmódsport az 1980-as években jelent meg Magyarországon, azóta egyre kedveltebb, amit az is jól mutat, hogy a válogatott egymás után kétszer is világbajnoki harmadik lett.

Mihalik Hunor szerint "azok a szabadidősportot keresők választják a kendót, akik valami energikusat szeretnének űzni, de nem feltétlenül úgy, hogy sérülés legyen belőle, ebben a sportágban ugyanis lelkileg tudja nagyon odatenni magát az ember."

A versenyre a belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!