Sport

2017.05.05. 14:02

Szintet is léphetnek a debreceni futsalosok

Debrecen - Debrecenben küzdenek meg egymással az ország legjobb egyetemista vívói a hétvégi a MEFOB Országos Vívóbajnokságot. A DEAC férfi futsalosai számára az NB I-be jutás lesz a tét a hétfő esti Kazincbarcika elleni mérkőzésen.

Debrecen - Debrecenben küzdenek meg egymással az ország legjobb egyetemista vívói a hétvégi a MEFOB Országos Vívóbajnokságot. A DEAC férfi futsalosai számára az NB I-be jutás lesz a tét a hétfő esti Kazincbarcika elleni mérkőzésen.

Vívóbajnokság

Az ország legjobb egyetemista vívóinak részvételével rendezik a MEFOB Országos Vívóbajnokságot május 5-6-án a Debreceni Egyetem Sporttudományi Oktatóközpontjában. A Debreceni Egyetem immár hetedik éve ad otthont a rangos versenynek, melyen 13 felsőoktatási intézmény sportolói – köztük válogatott vívók – mérik össze tudásukat.

Kosárlabda

Az NB I/B-s kosárlabda bajnokság elődöntőjének első mérkőzésén 15 pontos győzelmet aratott az OSE Lions felett a DEAC Kamilla Gyógyfürdő. A visszavágót pénteken 19 órakor rendezik az oroszlányi Krajnyik "Akác" András Sportcsarnokban.

A női kosarasok hazai pályán játszanak a Tatabányai Kosárlabda Club ellen szombaton 18 órakor az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokban.

Futsal

A fekete-fehér mezes DEAC a Kazincbarcikát fogadja hétfőn a DESOK-ban. A csapatnak ez lesz a szezonban az utolsó hazai mérkőzése, a tét pedig nem kicsi, hiszen a meccsen akár az NB I-be jutás is múlhat. A jelenleg első helyezett Csenger és a második helyezett cívisvárosiak között ugyanis csupán 2 pont a különbség. Ráadásul az utolsó fordulóban a két rivális egymással találkozik, így május 15-én egy mindent eldöntő szuperrangadót láthat a közönség.

- Szervezett csapatvédekezéssel és szervezett csapatjátékkal készülünk a Barcika ellen, a játékosok együttműködésére helyezem a hangsúlyt, amibe persze bele kell rakniuk az egyéni képességeiket, ám ezen én már nem vagy csak minimális szinten tudok javítani – mondta a találkozóra készülve Elek Gergő edző. Az összecsapás 18 órakor kezdődik.

Labdarúgás

A jelenleg tabellavezető DEAC szombaton lép pályára a Hajdúsámsoni TTISZE ellen 16:30-kor a hajdúsámsoni sportpályán. A DASE szintén idegenben játszik, szombaton 16:30-kor a Sárrétudvari KSE-vel mérkőznek meg a sárrétudvari sportpályán.

Debreceni Egyetemi Kupa

Május 9-én, kedden rendezik meg a DEK labdarúgó tornáját reggel 9 órától. A tervek szerint a csapatok 4-es csoportokban játszanak 4 körmérkőzést, ahonnan az első és a második helyezett jut a legjobb nyolc közé. Itt egyenes kieséses rendszerben dől el a végleges sorrend. A játékidő 2x15 perc lesz. A helyszín a DEAC műfüves pályája, a nevezési határidő péntek. További részletek itt.

Sportnap a Klinikai campuson

Body and soul délután lesz a Klinikai campus tornacsarnokában és spinning termében május 10-én, 16 órától. Választható a spinning, vagy a deepwork óra, de lesz pilates és gerincjóga is.

- Debreceni Egyetem -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!