Sport

2017.05.22. 14:51

Saját technikája van a büntetőkhöz a fiatal lokistának

Debrecen - Pénzes Laura minden lehetőségnek örül, amivel pályára küldi a vezetőedző.

Debrecen - Pénzes Laura minden lehetőségnek örül, amivel pályára küldi a vezetőedző.

Ami nem ment Siska Pálmának és Csáki Viktóriának, az sikerült Pénzes Laurának: a Loki mindössze 18 éves irányítója nem hibázott büntetőből, sőt kétszer is bevette a Ferencváros kapuját a hétméteres vonalról a szombati bajnoki mérkőzésen.

Elmaradt a süti

Pénzes Laura már az elmúlt idényben bebocsátást nyert a nagy csapat öltözőjébe, de akkor mindössze egy hétig készülhetett az élvonalbeli gárdával. Idén viszont valamennyi edzésen részt vett a felnőtteknél, míg meccseken a junioroknál és a K&H ligában is pályára lépett. – Igen megerőltető egy-egy meccsnap, hiszen a junioroknál minimum 50 percet játszom, majd lényegében tíz percem van, hogy fejben felkészüljek az élvonalbeli mérkőzésre. Fokozatosan kapok lehetőséget Tone Tiseljtől, van amikor 2 percet, de olyan is adódott, hogy negyedórát voltam a pályán az NB I-ben. A kettős terhelés nagyon hatásos, szükségem van rá, hogy fejlődjek. Ebben a szezonban majdnem minden meccsen a keretben voltam, viszont nagyjából hat alkalommal bizonyíthattam; volt, hogy embert kellett fognom, s a legtöbbször irányítóként számítottak rám. Számomra minden feladat fontos volt, helyt kellett állnom, nem lehetett kifogás. Az első NB I-es gólomat Vácon lőttem büntetőből – bár azóta is tartozom a lányoknak az ilyenkor szokásos sütivel – mosolygott a fiatal tehetség.

Erőltetett menet

Bár a Loki 33–20-ra kikapott a Fradi vendégeként, Pénzesnek szép emlék marad a két gólja. – A papírforma egyértelműen a hazaiak mellett szólt, hiszen mégiscsak a bajnoki ezüstérmes, Magyar Kupa-győztes, a BL-ben a legjobb nyolc közé jutó alakulat volt az ellenfelünk. A vezetőedzőnk a meccs előtt mondta, hogy a fiatalok úgy készüljenek, több lehetőségük lesz a bizonyításra. A felnőtt csatát megelőző junior mérkőzésünk is kemény volt, 60 percet voltam a pályán. Ezután a felnőttek között főleg védekeznem kellett és kétszer 7-est lőhettem. Nem tagadom, nagyon jó érzés volt bevenni Bíró Blanka kapuját, ráadásul mind a két alkalommal sikerült. Elárulom, van egy heteslövő technikám, amit állandóan fejlesztek. Az, hogy egy válogatott kapusnak is be tudtam lőni a büntetőket, komoly visszajelzés a számomra! De visszatérve a bajnokira, az első félidőben még jól tartottuk magunkat, utána viszont elfáradtunk, ezért visszaestünk, amin a cserék sem tudtak segíteni – összegzett az ifjú hölgy, aki a Bethlen Gábor Közgazdasági Szakgimnázium érettségiző diákja.

Pénzes Laura elmondta, kétéves szerződést kötött a DVSC-vel, s a kontraktus alatt megpróbálja a lehető legtöbbet kihozni magából. A jövő évi keretet górcső alá véve úgy érzi, hogy a válogatott irányítók, a fehérorosz Jezsikava, a román Zamfirescu és a dán Grigel mögött nem sok lehetőséghez juthat majd a felnőttek között, éppen ezért a következő idényben vélhetően az átalakuló ifjúsági bajnokságban szereplő Lokiban számíthat főszerepre.

HBN-BN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!