Sport

2017.05.19. 10:50

Óriási tét forog kockán a hétvégi megye I-es rangadón

Nyíradony - Orosz János szerint rengeteg néző előtt csaphat össze a pontvadászat két élcsapata.

Nyíradony - Orosz János szerint rengeteg néző előtt csaphat össze a pontvadászat két élcsapata.

A bajnoki cím szempontjából kiemelten fontos mérkőzést rendeznek a hétvégén a Szertár Sportbolt megye I-ben: a második helyet birtokló Nyíradony a listavezető DEAC együttesét fogadja, a rangadó vasárnap 17 órakor kezdődik.

Görcsös futballisták

– A találkozón hatalmas tét forog majd a kockán – kezdte a beszélgetést Orosz János, a nyíradonyiak trénere. – Elsősorban mi leszünk győzelmi kényszerben, hiszen egypontos hátrányunk van a debreceniekkel szemben. A vendégeknek az lesz a céljuk, hogy ne kapjanak ki, ha ezt bekkelés útján akarják elérni, akkor sem szólhatunk egy rossz szót sem, hiszen fordított esetben valószínűleg mi is hasonlóan cselekednénk. Úgy gondolom, ha vereséget szenvedünk, gyakorlatilag eldől a bajnoki cím sorsa. Siker esetén sem szabad megnyugodnunk, hiszen két kemény meccs vár még ránk a Hajdúnánás és a Hajdúsámson ellen. Ezek a gárdák a pontvadászat első felében már megkeserítették az életünket. Az egész tavasz során feszültséget érzek a társaságon, főleg a fiatalok nem tudják megfelelően kezelni a rájuk nehezedő nyomást. Jól ismerem a vetélytársunkat, több meccsüket láttam már. A cívisvárosiak kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtanak a szezonban, magabiztosan veszik az akadályokat. A szurkolók nagyon várják a meccset, sokan lesznek a lelátókon, tudtommal az egész megyéből érkeznek érdeklődők – árulta el a vezetőedző.

Javulást tapasztal

A két alakulat őszi mérkőzésén a Nyíradony akarata érvényesült, az adonyiak fölényes, 4–0-s diadalt arattak a DEAC otthonában, így Sáfár László tanítványainak bőven van elszámolni valójuk a vetélytárssal szemben.

– Természetesen fűt bennünket a revánsvágy, szeretnénk visszavágni ezért a pofonért. Bajnoki döntőnek nem nevezném a hétvégi ütközetet, mivel további két játéknap még vár az együttesekre. Olyan helyzetben vagyunk, hogy nekünk a döntetlen sem lenne rossz eredmény, de hatalmas butaságot követnénk el, ha csak az egálra törekednénk. Úgy érzem, mind egyénileg, mind csapatszinten sokat fejlődtünk az őszi formánkhoz képest. A bajnokság élmezőnyéhez tartozó egyleteket tudtunk két vállra fektetni az előző hetekben, így bizakodva várhatjuk a hétvégi ütközetet. Sérülés és eltiltás sem nehezíti a helyzetünket, mindenkire számíthatok. Magabiztosan, de nem elszállva készülünk az összecsapásra. Tisztában vagyunk a nyíradonyiak erősségeivel és gyenge pontjaival, de elsősorban a saját futballunkra akarunk koncentrálni – nyilatkozta a Hajdú-bihari Naplónak Sáfár László, a DEAC mestere.

HBN-BÁ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!