Sport

2017.05.12. 10:37

Eljutni a célig

<em>Öröm nézni, amit az U17-es magyar labdarúgó-válogatott művel a pályán a napokban zajló Európa-bajnokságon. Szép cselek, pontos átadások, ötletes játék és gyönyörű gólok. „Fiaink” pénteken délben már a törökök ellen indulnak harcba a negyeddöntőben. Bízzunk benne, a lehető legtovább jutnak honfitársaink</em>. Szabó Dóra írása.

Öröm nézni, amit az U17-es magyar labdarúgó-válogatott művel a pályán a napokban zajló Európa-bajnokságon. Szép cselek, pontos átadások, ötletes játék és gyönyörű gólok. „Fiaink” pénteken délben már a törökök ellen indulnak harcba a negyeddöntőben. Bízzunk benne, a lehető legtovább jutnak honfitársaink. Szabó Dóra írása.

Legalább a tévében hadd csodáljuk még őket, ha már az NB I-ben legtöbbjüket valószínűleg nem fogjuk tudni. Nemzeti együttesünkben ugyanis nem egy játékos külföldi klub „alkalmazottja”. Ez nem is csoda, hiszen hazánkban ezelőtt nem fektettek akkora hangsúlyt az utánpótlás-képzésre, mint kellett volna. Ha valaki igazán profi labdarúgóvá akart válni, kénytelen volt más országba szerződni. Szerencsére mára ez a tendencia megváltozott, itthon is felismerték, szükség van az akadémiákra. A képzési rendszer (többé-kevésbé) immár itthon is felveszi a versenyt a nagy múltú kluboknál alkalmazott szisztémával.

Korábban is jellemző volt, hogy különböző korosztályos válogatottjaink jól szerepeltek a nemzetközi tornákon, a felnőtt „címeres mezesek” között később jobbára mégsem tűntek fel az ifjú reménységek. Az ok egyszerű, kiégtek, mire eljutottak volna a célig. A változás szele azonban elérte Magyarországot, és joggal remélhetjük, hogy Torvund, Szerető, és még sokan mások is fel fognak tűnni a nagyok között, ahol varázsolnak nekünk valami szépet.


Az Anglia-Írország párharc győztese lesz a magyarok ellenfele az U17-es labdarúgó Európa-bajnokság elődöntőjében, ha Szélesi Zoltán együttese a pénteki negyeddöntőben legyőzi Törökországot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!