Sport

2017.05.26. 12:04

Leteperték a rajtnál, de nem hagyta magát a debreceni postás

Debrecen - Andó Tamás és Novák Ferenc is bukott, de így sem adták fel.

Debrecen - Andó Tamás és Novák Ferenc is bukott, de így sem adták fel.

Nagy csinadratta jellemezte a jubileumi, XX. Békéscsaba-Arad Szupermaratont múlt hétvégén. Ezerháromszáz résztvevő vágott neki kerékpárral, futva, görkorcsolyával Békéscsabáról a 100 kilométer megtételének Aradig.

Novák Ferenc a háromszoros Guinness-rekorder nyugdíjas postás a 101-es rajtszámmal foglalta el helyét a rajtvonal előtt az első sorban. Bár ne tette volna, mert a startpisztoly eldördülése után már a földre is került a lökdösődés következtében. Nem törődvén vérző térdével, a kerékpárja rendbehozatala után, mintha mi sem történt volna, nyomába eredt a mezőnynek. Aradon 8 óra 52 percet mutatott az időmérő óra célba érkezésekor. Másnap a visszavezető úton is bizonyította, akaraterővel 85 évesen is képes kiemelkedő kihívások teljesítésére. Kattogtak is a fényképező gépek, nem győzött válaszolni a riporterek és rajongók kérdéseire, mi is a titka. A szervezők mindkét országban ajándékokkal köszöntötték az esemény legidősebb résztvevőjét.

Nem járt jobban Andó János, a felvezető kocsik vezetőjének 12 éves Tamás fia sem. A Hosszúpályi általános iskola kétszeres diákolimpiai bajnoka harmadjára indult a nagyszabású viadalon, és a battonyai körforgalomnál tömeges bukás szenvedő alanya lett. Szerencsére zúzódásokkal megúszta az ütközést, de mivel a bicaja harcképtelenné vált, autóval vitték be Aradra. Így nem ért el értékelhető eredményt, pedig másnap az első 30 között ért célba.

Abszolút kezdőként próbálta ki magát a debreceni Érlaki Ádám. Felemelő érzésnek tartotta a sok ezer részvevő sorába tartozni.

HBN–KE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!