Sport

2017.05.22. 11:56

Karnyújtásnyira az élvonaltól a debreceni futsalosok

Debrecen, Csömör - A Rubeloa FC otthonában lép pályára a DEAC férfi NB II-es futsalcsapata hétfő este 19 órától.

Debrecen, Csömör - A Rubeloa FC otthonában lép pályára a DEAC férfi NB II-es futsalcsapata hétfő este 19 órától.

A tét nem kevesebb, mint az élvonalba kerülés, valamint a második vonal dobogós helyezései. A visszavágót egy hét múlva itthon, a DESOK Sportcsarnokban rendezik a megszokott időponttól eltérően ezúttal 19.30-tól.

Elek Gergő vezetőedző válaszolt nekünk néhány kérdésre a kiemelt fontosságú összecsapás előtt.

A rájátszás legutóbbi köre csak néhány napja fejeződött be, nem sok idő volt a pihenésre. Mit gondolsz, hogyan befolyásolja ez az előttetek álló, Csömör elleni mérkőzést? 

Elek Gergő: Fizikálisan legalább olyan intenzív terhelést kapnak az én játékosaim, mint a csömöriek. Viszont ők egy meccsel hamarabb lettek bajnokok, nekünk még friss a csengeri eufória, ez előnyünkre válhat.

Pár éve játszottunk a Rubeolával a kupában, akkor szoros, egygólos vereséget szenvedtünk. Mi változott azóta?

Elek Gergő: Nagyon régen volt az a mérkőzés, már semmit nem számít.

Ha túljutunk a Csömörön, már csak egy karnyújtásnyira lesz az élvonal. Mivel nagy a tét, most különösen nagy jelentősége van a felkészülésnek. A fizikai, vagy a lelki ráhangolódás most a fontosabb?

Elek Gergő: A taktikán ebben a szakaszban már nem szabad változtatni. A feladatunk, hogy olyan akarattal játszunk, mint Csengerben! Tehát a pszichés felkészítés volt előtérben.

- Koppányi Szabolcs -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!