Sport

2017.05.28. 11:54

Ezüstérmes a magyar férfi válogatott a teke-világbajnokságon

Budapest - Ezüstérmet nyert a magyar férfi tekeválogatott a németországi világbajnokságon, Dettenheimben. A női csapat ötödik lett.

Budapest - Ezüstérmet nyert a magyar férfi tekeválogatott a németországi világbajnokságon, Dettenheimben. A női csapat ötödik lett.

A Nemzeti Versenysport Szövetség szombati tájékoztatása szerint Csányi Béla szövetségi kapitány együttese a döntőben 6-2-re kapott ki a szerbektől.

A magyar válogatott a csoportból a dánokat, a franciákat és cseheket legyőzve jutott tovább, a negyeddöntőben a szlovénokon, majd az elődöntőben a szlovákokon lépett túl, így a legutóbbi csapat-világbajnokságon elért harmadik helye után előrelépett. A magyar férficsapat sorozatban a hetedik világbajnokságon szerzett érmet.

A női válogatott a negyeddöntőig jutott, ahol a horvátoktól 6-2-es vereséget szenvedett, és az ötödik helyen végzett.

Sportdiplomáciai sikert is elkönyvelhetett a magyar delegáció a világbajnokságon. A nemzetközi szövetség tisztújító közgyűlésén a szervezet alelnökének választották Karsai Ferencet, a Magyar Tekeszövetség alelnökét. Karsai Ferenc a sportág hazai vezetésének meghatározó alakja, és az Alabárdos-Szegedi TE elnöke is egyben.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!