Sport

2017.05.16. 18:13

DVSE: a sok nehézség mellett akadtak pozitívumok is

Debrecen - Komlósi Péter, a DVSE vezetőedzője úgy érzi, rengeteg tapasztalattal gazdagodott.

Debrecen - Komlósi Péter, a DVSE vezetőedzője úgy érzi, rengeteg tapasztalattal gazdagodott.

Egyértelmű célokkal vágott neki a debreceni vízilabda-együttes hetedik idényének, az OB I. 2016/17-es kiírásának: az első nyolcba várták a cívisvárosi pólósokat. Komlósi Péter alakulata végül a 11. pozícióban, vagyis a középmezőnyben zárta a nemrég befejeződött, tizenhat csapatos pontvadászatot. Komlósi úgy véli, bár a tervüket nem sikerült megvalósítani, a nehézségekhez képest végül hozták az elvárhatót.

Erős az utánpótlás

– A bajnokság lebonyolítási rendje miatt a rajt után már körülbelül két és fél hónappal eldőlt, nem juthatunk be a felsőházba. Mikor elszálltak az álmaink, két játékostól megváltunk, illetve sérültjeink is voltak, a hiányzókat serdülőkkel tudtuk csak pótolni. Előfordult, hogy a gárda harmadát fiatalok alkották, és így is helytálltunk, például a Honvédot idegenben sikerült felülmúlnunk. Mindez az utánpótlásunk erősségét jelzi, ami nagy öröm, és így elmondható, hogy hoztuk az elvárható eredményt – értékelt a Debrecen mestere, aki (mint ahogy korábban már beszámoltunk róla) marad a hajdú-bihari kispadon.

Az egyelőre nem dőlt el, hogy az élvonalbeli vízilabda-bajnokság kiírása a 2017/18-as idényben hogyan is fog kinézni, de bárhogy is lesz, a cívisvárosiak szeretnének előrébb végezni. – Megpróbáljuk megerősíteni a csapatot, reméljük, komplettebb kerettel tudunk majd nekivágni a következő szezonnak. Ha marad a lebonyolítás, akkor arra fogunk felkészülni, és a legjobbra törekedni. Évről évre erősödik a mezőny, a kiscsapatok is egyre jobban igazolnak, nem könnyű felvenni a versenyt. Konkrétumokat még nem tudok elárulni, de már most folyamatosan zajlanak a tárgyalások a kiszemelt pólósokkal, annyit mondhatok, hogy már van biztos érkezőnk – fogalmazott Komlósi. A fiatal tréner kifejezetten nehéz éven van túl, de mint mondta, sokat tanult, rengeteg tapasztalattal gazdagodott és folyamatosan fejlődik.

A DVSE május 6-án vívta utolsó bajnokiját, hazai pályán, nagyon izgalmas összecsapáson harcolta ki a pécsiekkel szemben a 11. helyet. – Még egy héten át levezető edzéseket tartottunk, megvolt az évzáró ebédünk, majd elengedtünk mindenkit a jól megérdemelt pihenőjére.

Az OB I-es küzdelmeket egyébként a Szolnok nyerte meg (zsinórban harmadszor), míg a KSI kiesett. Érdekesség, hogy mindent összevetve épp a Debrecen egyik találkozóján esett a legtöbb gól, összesen harminc, a későbbi bajnok szolnokiak 23–7-re győzték le Kállay Márkékat még az alapszakasz ötödik fordulójában.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!