Büntetőkkel nyert a DVSE

Akt.:
Büntetőkkel nyert a DVSE
© Fotó: Matey István
Debrecen – Kiélezett találkozón szerezte meg újabb sikerét a pécsiek ellen a Debrecen.

Második mérkőzését is lejátszotta a DVSE a férfi vízilabda OB I. rájátszásában a Pécs ellen: a párharc tétje a 11. hely megszerzése volt. Komlósi Péter alakulata várhatta előnyösebb helyzetből a szombat délutáni összecsapást a Debreceni Sportuszodában, ugyanis hét közben 11–10-re tudott nyerni a Baranya megyeiek otthonában.

Ahogyan arra számítani lehetett, óriási küzdelem vette kezdetét a medencében a kezdő sípszóval. Érezhető volt a nyomás a csapatokon, hiszen az első próbálkozások rendre kimaradtak, az ötödik percben született csak meg az első gól, Tóth Péter távoli bombája talált utat magának a vendégek kapujába. Rögtön jött a válasz is, az ex debreceni Macsi Patrik egyenlített. Nem sokkal rá az ifjú Dienes Imre Balázs is hallatott magáról, 2–1.

Lévai Márton, a hazaiak hálóőre a második negyed elején több bravúrt is bemutatott, Csacsovszky Eriknek végül mégis sikerült túljárni az eszén, 2–2. Lukas Durik gondoskodott róla, hogy ismét jó legyen ránézni az eredményjelzőre a debrecenieknek. Lévai ötméterest fogott, majd Tomasso Busilacchi egy szemtelen emeléssel növelte a fórt, 4–2. Szőke Szabolcs egy emberelőnyös helyzetet használt ki, félidőben már megnyugtató, 5–2-es előnyben voltak a hajdú-bihariak.

_l2a5129

Fotó: Matey István

Izgalmas volt

A harmadik etap elején emberhátrányba került a DVSE, Lajkó Márton pedig élt is a lehetőséggel. A folytatásban Durik úszott meg, 6–3, ám Kolozsi Marcell is góllal jelentkezett. Csaba Márton tett róla, hogy tovább csökkenjen a hazaiak előnye, az egyenlítésért támadhattak a mecsekaljaiak, ám Lévai a helyén volt.

6–5-ös állásról indult az utolsó játékrész, de hamar módosult az eredmény, Macsi Patrik egalizált. Kiélezett hét perc vette kezdetét, ismét a debreceniek kerültek előnyösebb helyzetbe, a mindössze 16 éves Macsi Martin villant. Így már nem csak a csapatok, hanem egy testvárpár rivalizálásának is tanúi lehettek a kilátogató nézők. Keményen védekeztek a felek, és a nagy kapkodás közepette több pontatlanság is becsúszott. Macsi Patrik lógott volna meg, Szőke állította meg szabálytalanul, leküldték, Kolozsi pedig kihasználta az emberelőnyt. 7–7 lett a vége, így jöhettek a büntetők.

Kállay Márk bevágta, ahogyan Csacsovszky Erik is. A második, a harmadik, negyedik és ötödik páros sem hibázott. 12–12 után kezdődött előröl a kör, a debreceniek csapatkapitánya, Kállay biztos kézzel értékesített az ötöst, Csacsovszky Erik azonban kihagyta, ami azt jelentette, hogy a DVSE 13–12-re nyert, ezzel behúzta második sikerét is az egyik fél második győzelméig tartó Pécs elleni párharcban, és a 11. helyen zárta az OB I. 1016/17-es kiírását.

HBN


DEBRECEN – PVSK MECSEK-FÜSZÉRT 13-12 (2-1, 3-1, 1-3, 1-2, 6-5)

Debreceni Sportuszoda, 300 néző. Vezette: Bene P., Csanádi Zs.

DEBRECEN: Lévai M. – Kállay M. 2, Durik 3, Tóth P. 2, Kuncz T., Szőke Sz. 2, Fekete G. 1. Csere: Macsi M. 1, Somlai T., Dienes I. B. 1, Nagypál S., Busilacchi 1. Edző: Komlósi Péter.

PÉCS: Barát F. – Csaba M. 2, Csacsovszky E. 2, Csacsovszky A., Macsi P. 3, Lajkó M. M. 1, Kolozsi M. 3. Csere: Horváth Zs. 1, Mijic, Safrankó D., Szabó E., Krizsán A., Opacak. Edző: Lukács Gergely.

Gól – emberelőnyből: 8/2, ill. 12/5.

Gól – büntetőből: 6/6, ill. 8/6.

Kiállítás cserével: Tomasso Busilacchi, ill. – .

Kipontozódott: Kuncz Tamás, Dienes Imre Balázs, ill. Krizsán András.További hírek a Sport kategóriából

Sporthírek