Sport

2017.05.19. 21:52

Izlandi válogatott érkezik a Lokiba

Debrecen - A DVSC-TVP játékosa lesz a 29 éves, 184 centi magas izlandi beállós, Arna Sif Pálsdóttir.

Debrecen - A DVSC-TVP játékosa lesz a 29 éves, 184 centi magas izlandi beállós, Arna Sif Pálsdóttir.

Arna Sif Pálsdóttir már 18 évesen bemutatkozott az izlandi válogatottban, ahol azóta 126-szor szerepelt, s 193 gólt szerzett. Ott volt a 2011-es világbajnokságon – ahol Montenegrót és Németországot is legyőzték az északiak – valamint a 2012-es Eb-n.

Pálsdóttir 1988. január 5-én született a becslések szerint 4000 lakosú Heimaey szigeten. Hazájában, a HK Kópavogur együttesében kezdett el kézilabdázni, majd 2009-től hat éven át Dániában szerepelt a Horsens, az Esbjerg, az Aalborg, és az Aarhus csapatában. Esbjergben együtt játszott a DVSC-TVP leendő irányítójával, a dán válogatott Lotte Griegellel. A két játékos azóta is kiváló viszonyt ápol.

A legutóbbi két szezont Franciaországban töltötte, az OGC Nice kézilabdázója volt. A 2016/17-es francia bajnokság alapszakaszában 19 meccsen lépett pályára, 51 gól szerzett. Az alsóházi rájátszásban a hátán cipeli együttesét, az elmúlt hétvégén a Celles elleni idegenbeli mérkőzésen hétszer volt eredményes, így kulcsszerepet vállalt a nizzai együttes 28–21-es győzelméből.

Arna támadójátéka mellett védekezésben lehet a csapat erőssége, az európai élmezőnyben is „igazi kincs” az ilyen magas és erős hármas védő.

– Nagyon örülök, hogy a DVSC-ben folytathatom a pályafutásomat, hogy a magyar bajnokságban szerepelhetek – mondta el a DVSC-TVP honlapjának Arna. – Bízom benne, hogy a Dániában és Franciaországban szerzett tapasztalataim a segítségemre lesznek. A DVSC egy igazi profi klub, ahol kiválóak a körülmények és ahol törődnek a játékosokkal.

Támadásban és védekezésben is szeretnék jobb kézilabdázóvá válni a nagyon erős magyar bajnokságban. Ehhez minden adott, hiszen jó játékosokkal szerepelhetek egy csapatban egy remek edző irányítása mellett.

Dinamikus, lendületes csapat a DVSC, alig várom, hogy részese legyek ennek a közösségnek. Sokat hallottam a debreceni szurkolókról is, izgatottan várom, hogy megtapasztaljam, milyen energiákat adnak át a csapatnak!


A Loki a hetedik helyről vág neki a szombati bajnokinak.

 

Hársfalvi Júlia a Győri Audi ETO-tól egy évre kölcsönbe érkezik Debrecenbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!