DVSC-TVP: a Fradi otthonában mindig nehéz játszani

DVSC-TVP: a Fradi otthonában mindig nehéz játszani
© Fotó: Derencsényi István
Debrecen – A Loki a hetedik helyről vág neki a szombati bajnokinak.

Kéthetes szünetet követően újra pályára lép a DVSC-TVP alakulata, a K&H női kézilabda liga 24. fordulójában a piros-fehérek a Ferencváros otthonában bizonyíthatnak szombaton 18 órától. Az már korábban eldőlt, hogy a Kispest a szezon végén búcsúzik az élvonaltól, kedden pedig a Győri Audi ETO KC legyőzte a Mosonmagyaróvárt, s így – a bajnokság hátralévő fordulóinak eredményétől függetlenül – tizenharmadik magyar bajnoki címét ünnepelhette.

De vissza a Lokihoz! A cívisekre igen nehéz erőpróba vár, hiszen a pontvadászat második helyén álló zöld-fehérek 17 ponttal gyűjtöttek többet a 7. pozícióban lévő DVSC-től. A Ferencvárosnak nélkülöznie kell vezéregyéniségét, a sérült Szucsánszki Zitát, ám úgy tűnik, Tone Tiselj sem számolhat mindenkivel az Elek Gyula Arénában. Kedden még arról szóltak a hírek a Loki hivatalos honlapján, hogy a derékproblémával küzdő Marincsák Nikoletten kívül mindenki egészséges, ám csütörtökön az az információ látott napvilágot, miszerint Marija Garbuz, Jelena Deszpotovics és Tóvizi Petra sem léphet pályára kisebb sérülés miatt.

Fizikailag rendben

– Furcsa év volt, amelyben többhetes szüneteket zsúfolt program követett, mint ez a mostani időszak is – mondta Varsányi Nóra a dvsckezilabda.hu-nak. – Azt nem mondanám, hogy megszoktuk ezt a ritmust, de próbáltunk alkalmazkodni hozzá. A Ferencváros az esélyes, de mi mindent megteszünk, hogy jó meccset játszunk a fővárosban. A zöld-fehéreknek akadtak gondjai, hiányzik a sérült Szucsánszki Zita , de az FTC nélküle is nagyon erős. A kéthetes szünetben csináltunk jó néhány tesztet, ezekből kiderült, hogy fizikailag rendben van a csapat. Ilyenkor a szezon vége felé már nehéz, de tudjuk, hogy meg kell nyomni ezt a hátralevő három meccset!

HBN


BL-győztes a Lokiban!

Hársfalvi Júlia a Győri Audi ETO-tól egy évre kölcsönbe érkezik Debrecenbe.