Sport

2017.05.01. 08:41

Nehéz helyzetben

Debrecen - A Loki a hétvégi, Videoton elleni vereségével visszacsúszott a kiesést jelentő 11. helyre az NB I-es tabellán.

Debrecen - A Loki a hétvégi, Videoton elleni vereségével visszacsúszott a kiesést jelentő 11. helyre az NB I-es tabellán.

Úgy léphetett pályára a felcsúti Pancho Arénában a DVSC együttese, hogy tisztában volt a közvetlen riválisok eredményeivel, s mivel a DVTK és az MTK is nyert, gyakorlatilag győzelmi kényszerbe kerültek Holmanék. A három pont megszerzése azonban nem ígérkezett könnyűnek, hiszen a bajnokaspiráns Videoton volt a piros-fehérek ellenfele.

Rosszul kezdődött

Rögtön a meccs elején a fehérvári gárda megszerezte a vezetést Mészáros öngóljával, vagyis a lokistáknak futniuk kellett az eredmény után. A félidő közepén is túl jártunk, amikor Könyves szép góllal egyenlített, újra megcsillantva a reményt.

A fordulást követően Scsepovics ismét betalált, góllá téve az addigi nagy hazai nyomást. Próbálta felpörgetni a saját játékát a Debrecen, hiszen semmiképpen nem akart pont nélkül távozni. A Vidi is igyekezett eldönteni a találkozót, ezért fordulatos játék alakult ki.

Tíz perc sem volt hátra, amikor megkapta a kegyelemdöfést Leonel Pontes alakulata - Hadzic volt eredményes -, amire ugyan még Handzic gólja révén tudott válaszolni, de egyenlítenie már nem sikerült.

Nem is a vereség ténye az aggasztó, hanem az, hogy ezzel visszaesett a 11. helyre a hétszeres bajnokcsapat. A DVSC-nek a folytatásban sem lesz könnyebb dolga, a hátralévő négy bajnokiján az Újpesttel, az FTC-vel, a Honvéddal és a Diósgyőrrel kell megküzdenie. Már az is nagy eredmény lenne, ha az utolsó, DVTK elleni összecsapásnak még volna tétje, de ahhoz szorgalmasan kellene gyűjtögetni a pontokat.

HBN


A Videoton FC vs. DVSC (3-2) NB I-es mérkőzés után a két edző, Leonel Pontes és Henning Berg értékelte a látottakat.

 

A labdarúgó OTP Bank Liga huszonkilencedik fordulójában a DVSC-t a Videoton csapata fogadta szombaton 20.30-tól a Puskás Akadémia Pancho Arénában. Az összecsapásról élőben tudósítottunk a Hajdú Online-on!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!