Sport

2017.05.23. 13:49

„Ebbe most bele kellett állni”

Debrecen - Herczeg András elmondta, számára nem volt kérdés, hogy megpróbál-e segíteni a DVSC-n.

Debrecen - Herczeg András elmondta, számára nem volt kérdés, hogy megpróbál-e segíteni a DVSC-n.

Ahogyan már tavaly júliusban is megtette, ismét a korábbi sikeredző, Herczeg András ugrott be segíteni a Lokinál, miután hétfőn Leonel Pontes távozott a gárda kispadjáról. A hatvanéves szakember legutóbb két meccsre vállalta el a megbízatást, Kondás Elemértől átvéve a stafétabotot, s két győzelmet abszolvált a Gyirmót és a Mezőkövesd ellen. Most is Kövesden kellene csodát tennie, szombaton 19 órától ott vív a kiesés szempontjából sorsdöntő összecsapást a Debrecen a Diósgyőrrel. Csak a pontszerzés jelentene garanciát a bennmaradásra.

Nem lehet elfutni

– Vasárnap merült fel először a lehetősége, hogy esetleg én veszem át a munkát a csapat élén, végül hétfőn született meg a döntés – mondta lapunknak Herczeg András. – Amikor kiderült, többen mondták, hogy őrültség, ha elvállalom, és lerombolom a presztízsemet, de úgy vélem, nem erről van szó, a múlt eredményeit nem írhatja át a szombati mérkőzés. Emellett nem lett volna tiszta a lelkiismeretem, ha nemet mondok ebben a helyzetben.

Ebbe most bele kellett állni, nem pedig elfutni. Nyilván senki nem örül ennek a szituációnak, az egész város számára fontos, hogy sikerüljön az NB I-ben maradnunk

– fogalmazott a tréner a Hajdú-bihari Naplónak.

Herczeg Andrásnak a múlt hétvégi, Honvéd elleni hazai 5–2-es vereség után kellene lelket verni a DVSC labdarúgóiba.

Felfokozott hangulatban

– Nehéz összecsapás vár ránk, egy felfokozott hangulatú meccs, hiszen mindkét gárda mögött fantasztikus szurkolótábor áll. Rendkívül fontos lesz, mentálisan mennyire leszünk erősek, azt láttam a srácokon, hogy mély nyomot hagyott bennük a hétvégi vereség, vagyis elsősorban a fejekben kell rendet tennünk a kollégáimmal – utalt két segítőjére, Bücs Zsoltra és Györky Gáborra a szakvezető.

Anélkül, hogy mentegetőznék, elmondhatom, hogy nagy dolgokat nem lehet ennyi idő alatt tenni, de ami lehet, azt megtesszük

– mondta Herczeg.

Arra a kérdésre, hogy meddig szól a stáb megbízatása Herczeg András azt felelte, egyelőre semmi mással nem foglalkoznak, mint a szombati mérkőzés, csakis az a fontos, hogy bent maradjon az élvonalban a DVSC.

A Loki jelenleg a kilencedik helyen áll, egy ponttal megelőzve a DVTK-t és kettővel a már kieső pozícióban tartózkodó MTK-t. Utóbbi gárda az utolsó fordulóban a Pakssal játszik idegenben.

HBN


A Diósgyőri VTK ellen már a korábbi klubmenedzser irányítja a Lokit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!