Sport

2017.05.15. 15:01

DVSC: három helyett egy pont a Groupama Arénából

Debrecen - Nagyon fontos pontot szerzett a Loki, Szatmári szerint be kellett volna húzni a Fradi elleni meccset.

Debrecen - Nagyon fontos pontot szerzett a Loki, Szatmári szerint be kellett volna húzni a Fradi elleni meccset.

Azt még az FTC edzője, Thomas Doll is elismerte a Groupama Arénában szombat este lejátszott Ferencváros–Debrecen NB I-es bajnoki labdarúgó-mérkőzést követő sajtótájékoztatón, hogy azon a meccsen csapata nem érdemelte volna meg a három pontot. Ennek okát a bátortalan játékban látta. Leonel Pontes, a Loki trénere a mérkőzés utáni értékelésen a helyzetkihasználás tekintetében hiányérzetének adott hangot, és az elhullajtott két pontról beszélt. Külön megköszönte játékosainak, hogy a mérkőzésen mindvégig pontosan betartották az előre megbeszélt taktikai utasításokat.

Zárkózni a támadásokkor

A taktikát tudakoló kérdésünkre Szatmári Csaba a meccs lefújása után így válaszolt:

Egész héten csak a zöld-fehérekre koncentráltunk, egy csomó videót megnéztünk, elemeztük a futballjukat, a helyezkedéseket, tolódásokat, és úgy érzem, sikerült felkészülnünk a játékukból, a taktikai utasításokat követtük. A mérkőzésen nem adtunk nekik teret, ha már szabadon tudták járatni a labdát, akkor visszább álltunk. Ha pedig a középpályásaink elindították a támadást, akkor természetesen mi, védők is zárkóztunk és együttesen gyakoroltunk nyomást a Fradira."

A Loki hármasa ezúttal is kivette részét a támadásokból, mégpedig mélységi indításaival, illetve pontrúgások alkalmával a kapu előtt várta a labdát. – Magas vagyok, ezért szögletek, szabadrúgások alkalmával gólt fejelni megyek fel az ellenfél kapuja elé. Védekezésben ugyancsak számítanak a fejjátékomra.

Érvényesült az akaratuk

A Fradi otthonában bármelyik csapatnak jó eredmény az egy pont megszerzése. A DVSC hórihorgas védője is úgy véli, ez komoly fegyvertény, ugyanakkor a helyzetek kihasználatlansága miatt van benne hiányérzet.

– Nagyon fontos pontot szereztünk, de úgy gondolom, hogy a játék nem ezt mutatta, nekünk be kellett volna húzni ezt a meccset és győztesen hazaindulni. A csapat megérdemelte volna a győzelmet, nagyon jól játszottunk, fegyelmezettek voltunk. Az első félidőben több helyzetünk akadt. A második játékrészben ugyanaz volt a játékunk, csak gólhelyzetekig kevesebbszer tudtunk eljutni. Mind a két félidőben a mi akaratunk érvényesült. A Ferencváros akkor is nagyon jó játékosokból álló, erős csapat, az erényeiket egy-egy villanásban ezen a mérkőzésen is megmutatták, voltak nekik is helyzeteik. Az, hogy most valóban gyengébbek voltak, úgy érzem, annak köszönhető, hogy mi odafigyeltünk a játékra, a taktikára és koncentráltan futballozott az egész csapat. A lehetőségeink sajnos ezúttal kimaradtak, ám remélem, hogy a Honvéd ellen nem fognak. A hátralévő két meccsen is a győzelem a cél, a hat pont az elfogadható eredmény lenne tőlünk.

HBN–KZS


A labdarúgó OTP Bank Liga harmincegyedik fordulójában a DVSC-t a Ferencváros csapata fogadta szombaton 18.00-tól a Groupama Arénában. Az összecsapásról élőben tudósítottunk a Hajdú Online-on!

A Ferencváros vs. DVSC (0-0) NB I-es mérkőzés után a két edző, Thomas Doll és Leonel Pontes értékelte a látottakat.

A DVSC jól játszott és helyzeteket alakított ki Fradi otthonában, de gól nem született a meccsen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!