Sport

2017.05.19. 16:05

DVSC vs. Honvéd: győzni akarnak, hogy megnyugodhassanak

Debrecen - A DVSC jobbhátvédje, Osváth Attila úgy véli, hiába erős a Honvéd, a három pontra kell ráhajtaniuk.

Debrecen - A DVSC jobbhátvédje, Osváth Attila úgy véli, hiába erős a Honvéd, a három pontra kell ráhajtaniuk.

Sorsdöntőnek mondható mérkőzés következik mindkét fél számára szombaton 18 órától a Nagyerdei Stadionban, ahol a Loki a Budapest Honvéd együttesét látja vendégül. A fővárosiak a bajnoki címért állnak nagy harcban a Videotonnal, egy esetleges debreceni győzelemmel akár jobb pozícióba is kerülhetnek a Fradit fogadó székesfehérváriaknál, ugyanakkor egy vereség egy körrel a vége előtt végzetes lehet Marco Rossi legénysége számára.

A DVSC helyzete egészen más, ugyanis a kiesés ellen küzd a piros-fehér gárda. A hajdúságiaknak 38 pontjuk van, mögöttük a DVTK-nak és a Mezőkövesdnek 36-36, az MTK-nak pedig 35. A Debrecen tehát egy győzelemmel bebiztosítaná helyét az első osztályban, de ha az MTK kikap a Diósgyőrtől otthon, akkor is megvan az NB I-es tagság.

Gólokat lőni

– Már a múlt héten, a Ferencváros ellen is biztató volt a játékunk, ami végül egy pontot eredményezett, holott nyerhettünk is volna a helyzeteink alapján – nyilatkozta a Hajdú-bihari Naplónak Osváth Attila, a Loki jobb oldali védője. – Remek mérkőzést vívtunk a zöldekkel, azonban a kapu előtt nem voltunk kellően hatékonyak, ezért maradt el a még nagyobb siker, de döntetlen is jó eredmény, valamit javítottunk ezzel a pozíciónkon. Most következik a Budapest Honvéd elleni csata, az is igen nehéznek ígérkezik, hiszen egy rendkívül erős csapat lesz az ellenfelünk. Egyértelműen győzelemre játszunk, ugyanis a három pont begyűjtése azt jelentené, hogy megnyugodhat a csapat és elkezdhet felkészülni fejben a következő szezonra, és meg lehet tervezni a további építkezést. Úgy vélem, ha szereznénk egy, esetlegesen két gólt, az már elég lehetne a sikerhez, persze ehhez kellő stabilitásra is szükség van a védelmünkben – fogalmazott a védő.


[poll id="1414"]


Bírják a nyomást

Osváth szerint a csapat minden tagja elviseli a rájuk nehezedő nyomást, ami a kiesés réme miatt nehezedik rájuk. – Az Újpest ellen is nagy volt a teher, de a gárda fogcsikorgatva behúzta azt a mérkőzést. Nincs mentség, bírni kell a pressziót, ezért is vagyunk profi labdarúgók – mondta a válogatott kerettag futballista.

Mint arról beszámoltunk, a lokisták a szombati meccsen állják a B-közép szurkolóinak a sörfogyasztását, amire nem nagyon akadt még példa sehol. – Valójában ez egy hirtelen jött ötlet volt tőlünk, szerettük volna kifejezni, hogy mennyire sokat számít nekünk, ha kint vannak a drukkereink és biztatnak bennünket. A Honvéd ellen is csak velük együtt sikerülhet a remélt győzelem! – jelentette ki Osváth Attila.

A DVSC–Budapest Honvéd összecsapást szombaton 18 órától a Hajdú Online élőben közvetíti.

HBN


A május 20-án, szombaton 18 órától kezdődő DVSC – Budapest Honvéd FC bajnoki labdarúgó mérkőzés zavartalan lebonyolítása érdekében forgalomkorlátozás lesz a Nagyerdőn.

A Honvéd elleni mérkőzésen ingyenes lesz a sör a B-szektorban.

 

A DVSC labdarúgócsapatára május 20-án, szombaton 18 órától az utolsó hazai bajnoki mérkőzés vár az éllovas Budapest Honvéd ellen a Nagyerdei Stadionban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!