Sport

2017.05.29. 11:43

DVSC: a fegyelmezettség gyümölcse a győzelem

Debrecen - Könyves Norbert: „a gólom egy plusz volt a játékomban a DVTK elleni meccsen”.

Debrecen - Könyves Norbert: „a gólom egy plusz volt a játékomban a DVTK elleni meccsen”.

Folytatta a bajnokságbeli hagyományát a DVSC a DVTK ellen a szombaton Mezőkövesden lejátszott mérkőzésen: ismét legyőzte a diósgyőri alakulatot, és az ősz után ismét három góllal terhelte meg a miskolci NB I-es csapat hálóját. Pedig a játék képe nem feltétlenül a DVTK szempontjából 1-3-as eredményt mutatta. Az első félidőben még csak-csak volt a labda a hazai csapat térfelén és Tőzsérék lőttek két gyönyörű gólt, a második játékrészben azonban már alig-alig jutott át a játékszer DVTK területére. Ennek ellenére a debreceni alakulat akkor is megmutatta oroszlánkörmeit, hiszen lőtt gólt és egy kapufát is, miközben a diósgyőriek csak a hosszabbításban tudtak szépíteni. Összességében a Loki fegyelmezett, okos, taktikus játékkal gyűrte le a kiesési rangadón ellenfelét.

Azt kapták, amire számítottak

Könyves Norbertet akár a mérkőzés hősének is tekinthetjük, hiszen a Debrecen masszív védelme mellett a kontrákra épített támadásokban kulcsszerep jutott a hajdúságiak negyvenkettesének. A bajnokság utolsó meccsén a kispadon ülő Herczeg András a találkozó utáni sajtótájékoztatón elmondta, hogy a hétközi edzéseken kereste azt az embert, aki gyors, megtalálja a rést a DVTK védői között, és cseleivel zavart is tud okozni közöttük. Ez pedig egyértelműen Könyves volt.

– Éreztük a Honvéd elleni meccs után, hogy komoly nyomás van rajtunk – fogalmazott Könyves Norbert. – Idegesek voltunk az edzéseken, de úgy gondolom, a meccsre mindenki megnyugodott és hozta a legjobb formáját. Öt napunk volt a regenerálódásra, ez alatt persze nehéz felkészülni egy létfontosságú mérkőzésre. A szakmai stáb felépítette a taktikát, mi pedig próbáltuk megvalósítani az edző kérését. Arra számítottunk, hogy a Diósgyőr nyomni fog, igyekeztünk középen kis passzokkal kihúzni őket és a széleken üres területekre bemozogni. Elől pedig megtartani a labdát, és persze gólt lőni minél hamarabb – beszélt a taktikáról a támadó, majd a mérkőzésre tért rá.

A gól volt az extra

– A DVTK erőteljes, támadó szellemű csapat. Ráadásul nekik mindenképpen győzni kellett, nekünk elég lett volna a döntetlen a bennmaradáshoz, de persze mi is a győzelemre játszottunk. Tudtuk, hogy jönni, támadni fognak, és emiatt nagy területek lesznek szabadon mögöttük. A cél az volt, hogy oda játsszuk be a megszerzett labdákat, így indítsuk a gyors kontrákat. Hamar megszereztük a vezetést, majd a félidő lefújása előtt kettőre növeltük az előnyünket. A második játékrészben teljesen beszorított bennünket a DVTK. Nekik mindenképpen gólokat kellett lőni. Mi vezettünk 2-0-ra, tudatosan álltunk vissza védekezni, hiszen – ezt is elemeztük hét közben – a borsodiak nehezebben boldogulnak felállt védelem ellen. Én személy szerint próbáltam üres területekre bemozogni, úgy gondolom, ez sikerült is, a gólom egy plusz volt a játékomban. Összességében fegyelmezetten játszott a csapat, pontosan megvalósítottuk az edző kérését, ezért megnyertük az összecsapást.

HBN-KZS


A Lokiblog összefoglaló podcastje:


Herczeg András már sok csatát megnyert, de az egyik legfontosabb a szombati győzelem volt.

 

Bódog Tamás, a Diósgyőri VTK vezetőedzője és Herczeg András, a Debreceni VSC szakvezetője értékelte a 3-1-es Loki-győzelemmel zárult „kiesési rangadó” után a látottakat.

 

Az NB I-ben maradás szempontjából sorsdöntő mérkőzést játszott a Diósgyőr a DVSC-vel az OTP Liga utolsó fordulójában Mezőkövesden. Fotókon és videókon mutatjuk meg a találkozó legjobb pillanatait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!