Sport

2017.05.19. 15:18

A fiatalok harmada sportol csak rendszeresen

Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Ismét sportpályázatot ír ki egy bank hátrányos helyzetű településen működő általános iskolásoknak.

Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Ismét sportpályázatot ír ki egy bank hátrányos helyzetű településen működő általános iskolásoknak.

Az egészségtudatosság egyre nagyobb szerepet játszik mindennapjainkban, mégis, a fiatalok csupán egyharmada sportol rendszeresen. A válasz a helyi lehetőségek mellett az anyagi helyzetben is keresendő.

Testet-lelket épít

Míg a jobb pénzügyi helyzetben élők 57 százaléka, az anyagi problémákkal küzdők csupán 18 százaléka mozog rendszeresen. A K&H hátrányos helyzetűekért programja sportpályázatot hirdet rászoruló térségben lévő általános iskolák számára, hogy minél több gyerek megtapasztalhassa a sport testet-lelket építő hatását.

Az egészségtudatosság növekvő trendje ellenére a legfrissebb hazai felmérés szerint a fiatalok csupán 36 százaléka sportol rendszeresen az iskolai testnevelésórákon kívül. A rendszeres testmozgás gyakran nem a sportszeretet hiányán múlik, nagyban befolyásolják a helyi lehetőségek és az anyagi helyzet is. Jelentős eltérések mutatkozhatnak egy nagyvárosi és egy vidéki kistelepülésen élő fiatal sportolási lehetőségeiben is, hiszen a sportklubok, sportközpontok, a szabadidős tevékenységek széles skálája a nagyobb városokba összpontosul.

A nyertes iskolák egyenként bruttó 1 millió forint támogatást kaphatnak, amelyből az új sporteszközök mellett megszervezhetik saját iskolai sportnapjukat is. A pályázatra június 12-ig jelentkezhetnek az iskolák, a részletes információk megtalálhatóak ezen az oldalon.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!