Sport

2017.04.03. 14:57

Visszatért a győzelmi útra a Balmaz

Balmazújváros - Belényesi Miklós elárulta, sokat gyakorolják a pontrúgásokat az edzéseken, ami a hétvégén kifizetődött.

Balmazújváros - Belényesi Miklós elárulta, sokat gyakorolják a pontrúgásokat az edzéseken, ami a hétvégén kifizetődött.

A Balmaz Kamilla Gyógyfürdő szempontjából jól kezdődött az április, hiszen a hajdúsági együttes vasárnap a Credobus Mosonmagyaróvárt győzte le 3–1-re a Merkantil Bank NB II. 27. fordulójában, így megszakította három összecsapás óta tartó nyeretlenségi szériáját. A hazai pályán játszó hajdúságiak Belényesi Miklós góljával szerezték meg a vezetést a 31. percben. A szünet után a mosonmagyaróvári alakulat egalizált, Lázár Patrik ünnepelhetett. A 74. minutumban ismét az Újváros került lépéselőnybe, újra Belényesi mattolta Boros Tamást. A szálakat végül Németh Ádám varrta el a hajrában. Érdekesség, hogy a védő az ősszel is bevette a Győr-Moson-Sopron megyei alakulat kapuját. Sikerének köszönhetően Feczkó Tamás legénysége őrzi a harmadik helyét a táblázaton. Sigér Dávidék hátránya öt pont a listavezető Puskás Akadémiával szemben, míg a második Soroksár három egységgel gyűjtött többet.

Hatásos fegyver

– Nem volt könnyű dolgunk, egy erős riválist tudtunk két vállra fektetni – kezdte a beszélgetést Belényesi Miklós. – Egységes csapatként funkcionáltunk a mérkőzésen, amit a sikerünk kulcsának tartok. Rögzített játékhelyzetek után születtek a góljaink, az edzéseken sűrűn gyakoroljuk ezt a játékelemet. Mivel mostanában az ellenfeleink nem vállalják Balmazújvárosban a nyílt futballt, a pontrúgások jelentősége megnőtt, ugyanis a betömörülő védelmen így lehet az egyik legkönnyebb módon áthatolni. Természetesen örülök a két találatomnak, hiszen egy labdarúgó életében mindig fontos momentum, amikor betalál, ám a gárda diadalát tartom a leglényegesebbnek. Kellett már ez a győzelem, ugyanis az utóbbi időben nem olyan eredményeket produkáltunk, amire előzetesen számítottunk. Bár hozzá kell tennem, hogy a Békéscsaba ellen nem érdemeltünk vereséget, sajnos a helyzeteinket nem tudtuk gólra váltani.

Nem váltana

A rutinos labdarúgó számára nem csak a dupla miatt marad emlékezetes a legutóbbi bajnoki. Belényesi 150. bajnokiját vívta a balmazújvárosi alakulatban a hétvégén.

– Amikor 2010-ben szerződést kötöttem, abban állapodtam meg dr. Tiba Istvánnal, hogy hosszú ideig szeretnék az együttesben futballozni. Nagy dolognak tartom, ha egy játékos ennyi találkozót lehúz a klubjában. Szeretnék köszönetet mondani mindenkinek, aki valamilyen módon hozzájárult ehhez a szép mérföldkőhöz. Rengeteg dolog köt a városhoz, itt alapítottam családot. Abban reménykedem, hogy a Balmazban fejezhetem be a pályafutásomat – zárta mondandóját a csatár, aki hozzátette, reálisnak tartja a 200-as határ elérését.

HBN-BÁ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!