Sport

2017.04.11. 14:58

Rangadóra készülnek a balmazújvárosi focisták

Balmazújváros - Vólent Roland karrierjében előkelő helyet foglal el az őszi Szpari–Újváros találkozó.

Balmazújváros - Vólent Roland karrierjében előkelő helyet foglal el az őszi Szpari–Újváros találkozó.

A Merkantil Bank NB II. csapatai zsúfolt hétnek néznek elébe, hiszen szerdán és vasárnap is fordulót rendeznek a bajnokságban. A Balmaz Kamilla Gyógyfürdő hét közben a Nyíregyháza Spartacus együttesét látja vendégül, a mérkőzésen 18 órakor harsan fel a kezdő sípszó. A Szpari feljutási álmokat dédelgetve vágott neki ennek a szezonnak, és a játékoskeret összetételét nézve nem is tűnt teljesíthetetlennek a cél. Ennek ellenére Véber György alakulata a tizenkettedik helyen szerénykedik, legutóbbi négy fellépésükön még pontot sem tudtak szerezni Rudolf Gergelyék. A Balmaz sem a legjobb előjelekkel készül a mérkőzésre, hiszen Belényesi Miklósék az előző héten Siófokon maradtak alul 2–1-re.

Kellemes emlékek

– Nehezen tettük túl magunkat a siófoki összecsapáson. Nem túlzok, ha azt mondom, az első félidőben a szezon egyik legjobb játékát nyújtottuk a Balaton partján. Ellenfelünk egyetlen szót se szólhatott volna, ha a szünetre két-háromgólos előnnyel mentünk volna. Aztán a második játékrészben bekövetkezett a futball törvényszerűsége, vagyis a kihagyott helyzetek megbosszulták magukat, és a somogyiak gyakorlatilag a semmiből megszerezték a vezetést. Nagyon bosszantó vereséget szenvedtünk – elevenítette fel Vólent Roland az újvárosiak somogyi bajnokiját, majd kitért a Nyíregyházával vívandó ütközetre. – Harcos, kemény meccsre számítok, igazi rangadó vár ránk. Riválisunk nincs jó passzban, de a gyengébb forma egy ilyen mérkőzésen nem számít, valószínűleg felszívják magukat. Ettől függetlenül hazai pályán csak a győzelem lehet a célunk.

Az őszi idényben a Balmaz borsot tört a Szpari orra alá, és 3–1-es győzelmet aratott a szabolcsi megyeszékhelyen. A diadalból főszerepet vállalt a kispadról beszálló Vólent Roland, aki két góllal vétette észre magát.

– Pályafutásom egyik legszebb emléke ez a meccs, sosem felejtem el az akkor történteket. Becserélésem után két perccel már betaláltam, szerencsére jól ment a játék. Külön örömet okozott, hogy televíziós mérkőzésen tudtuk megkaparintani a három pontot. Vetélytársunktól nagy változást nem várok ahhoz a kilencven perchez képest, hiszen gyakorlatilag nem változott a keretük – mutatott rá a 24 éves csatár.

HBN-BÁ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!