Sport

2017.04.25. 16:27

Nem roppannak meg a tehertől!

Nyíradony - Orosz János elárulta, a nyíradonyi szimpatizánsok zöme már kész tényként kezeli a csapat elsőségét.

Nyíradony - Orosz János elárulta, a nyíradonyi szimpatizánsok zöme már kész tényként kezeli a csapat elsőségét.

A nyíradonyi labdarúgók újabb komoly lépést tettek a bajnoki cím felé a Szertár Sportbolt megye I. előző fordulójában. Orosz János együttese a Derecskén gázolt át hazai pályán, a 6–0-s diadal során a duplázó Vasas Tamás, Pataki Ernő, Kiss Imre, Gyügyei Zoltán, valamint Takács András osztozott a gólokon.

Masszív védelem

– Előzetesen nehezebb összecsapásra számítottunk, mivel az utóbbi hetekben nem voltunk kirobbanó formában, főleg a támadógépezetünk akadozott. A vendégek megilletődötten futballoztak, letámadtuk őket, ami nem ízlett nekik. Az első játékrészben ötször találtunk a kapuba, emellett több nagy lehetőséget puskáztunk el. A szünetet követően sokat cseréltem, emiatt megbomlott a csapategység, kapkodó vált a játékunk, így csak egy találatot szereztünk – elevenítette fel a múlt vasárnapi gálát a Nyíradony trénere, Orosz János, akinek a tanítványai 2017-ben még nem találtak legyőzőre a bajnokságban.

– Ebben az évben két döntetlen mellett mindegyik meccsünket behúztuk. A Nagyhegyessel és a Hajdúdoroggal osztoztunk meg a pontokon. Főleg a dorogiak elleni eredmény bosszantó, sajnos meddőnek bizonyult a fölényünk azon a meccsen. A védekezésünk remekül összeállt, erre utal, hogy a tavasz során csak kétszer jártak túl a kapusunk eszén. Már az ősszel sem volt komolyabb gondunk a bekkeléssel, a fiatal, valamint a rutinos labdarúgók jó elegyet alkotnak. Télen érkezett egy új ember a hátsó alakzatba, vele még stabilabbá váltunk. Vetélytársaink gyakran a kontrákra összpontosítanak ellenünk, ezeket az akciókat nehéz levédekezni.

Gyakori változtatások

A listavezető nyíradonyiak vasárnap a tizedik pozíciót birtokló DASE otthonába látogatnak, az ütközet 16 órakor kezdődik.

– Nem lesz könnyű dolgunk. Nemrég a debreceniek a Hajdúszoboszló pályáján arattak értékes győzelmet. Ellenfelünk elsősorban a fiatalokra épít, igyekeznek támadólag fellépni. Azt tapasztaltam, hogy hétről hétre jelentősen átalakul a DASE kezdője, így nem egyszerű feltérképezni az együttest. Természetesen sikerrel szeretnénk venni ezt az akadályt is. Jó a hangulat az öltözőn belül, a srácokon nem tapasztalok elbizakodottságot. Nagy nyomással kell megbirkózniuk hétről hétre, hiszen legnagyobb riválisunk, a DEAC általában szombaton letudja a bajnokiját, míg mi csak egy nappal később futunk ki a gyepre. A szurkolóink többsége már elkönyvelte az aranyérmet, de mi nem dőlhetünk hátra, sok van még hátra a zárásig. Csak a következő feladatra próbálunk figyelni, lépésről lépésre haladunk célunk felé – zárta mondandóját a vezetőedző.

HBN-BÁ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!