Sport

2017.04.02. 15:08

Maratont futottak a Nagyerdőn

Debrecen - Tizenhárom ország amatőr és profi sportolója kezdte meg a futószezont vasárnap a Nagyerdőben.

Debrecen - Tizenhárom ország amatőr és profi sportolója kezdte meg a futószezont vasárnap a Nagyerdőben.

A fődíj – a félautomata defibrillátor készülék - megnyerése reményében ötezer diák vágott neki a VII. Rotary futófesztivál 1993 méteres távjának. A Csokonai gimnázium 828 főt mozgósítva vehette át a jótékonysági ajándékot László Miklóstól a Rotary klub elnökétől.

Az ötödik helyezett Kölcsey Ferenc Református Gyakorló iskola csapatát a 8 éves Zalán, és a 12 esztendős Hunor képviselte. Anyukájuk 20 éve Mongóliában ült fel egyedül a Magyarországra tartó vonatra, egy vonzóbb élet reményében. Terve sikerült, nem sokára megismerte élete párját egy focimérkőzésen, és családot alapítottak. Fiaikat sportos szellemben nevelik. A futóeseményt végignézte a családlátogatásra érkezett nagymama két másik unokájával.

A jótékonysági gálát követően 11 órától indultak a hosszabb távok kedvelői a mini-, negyed-, fél -, háromnegyed-, és a maratoni megmérettetést vállalók. Eközben a színpadon és a füvön mozgásos, zenés programok szórakoztatták a jelenlévő versenyzőket és az érdeklődőket. Többen az elkövetkezendő versenyekre történő felkészülés jegyében mérték le edzettségi állapotukat. Nagymáté Sándor a ciprusi edzőtábort követően képviselheti hazánkat Szerbiában a parakerékpárosok Európa – kupáján, áprilisban. Novák Ferenc a 85 éves világjáró postás pedig a májusi Békéscsaba – Arad 200 kilométerének teljesítésére készül, 16. alkalommal. A nagyszabású viadal sikerét több mint 100 önkéntes összehangolt munkája segítette, köztük diákok, a Debreceni Kilométerek (DKM), valamint a Rotary klub önkéntesei.

HBN – Kiss Erzsébet


A VII. Rotary Futófesztivál vasárnap 11 órától indul az Ady Endre útról. Mutatjuk az előnevezettek listáját!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!