Sport

2017.04.03. 11:25

DVSC: három gól, három pont idegenben

Debrecen - Tőzsér: a mérkőzés jó részében az történt a pályán, amire készültünk, ahogyan azt elterveztük.

Debrecen - Tőzsér: a mérkőzés jó részében az történt a pályán, amire készültünk, ahogyan azt elterveztük.

- Nagyon kellett már ez a győzelem. De a korábbiakhoz képest nem vagyunk semmivel sem előrébb, de tettünk egy nagyon fontos lépést. Nekünk most egy tízmeccses időszakról kell beszélnünk, nem egy-egy mérkőzésről. Kilenc van még hátra, az első akadályt sikerrel vettük, fontos győzelmet arattunk, mégpedig idegenben – értékelte a csapat helyzetét Tőzsér Dániel, a DVSC csapatkapitánya, a Vasas ellen a Szusza Ferenc Stadionban 3-2-re megnyert találkozót követően. A fordulatos, olykor kifejezetten jó iramú és élvezetes játékot mutató ütközetben a Loki részéről helyzetekben ezúttal sem volt hiány. Feltscher már a második percben, majd Szuk két alkalommal, és maga Tőzsér is egy az egyben vezette rá a labdát a kifutó kapusra, ám lövés vagy emelés helyett elkörülményeskedték a befejezést.

– Az ilyen helyzeteket egyszerűbben kell megoldanunk a jövőben, ezekből gólokat kell szereznünk. Ha nem rúgjuk be, akkor szoros mérkőzéseink lesznek, mert egyáltalán nem biztos, hogy a többi meccsen betalálunk háromszor – mondta a Loki középpályása, aki azzal folytatta: hogy rengeteget gyakorolják a helyzetek kidolgozását, befejezését, gólraváltását, ott vannak fejben is, ám valami még mindig hiányzik. Bízik abban, hogy a sok gyakorlásnak meglesz az eredménye, egyszer átbillen a csapat, és a csatárok is elkezdik végre rúgni a gólokat.

Nem helyezte, erőből

A Loki nyolcasa szerezte az első gólt, mégpedig 22 méterről egy lapos lövésből. A labda a kapufán megpattanva csapódott Nagy Gergely mögött a hálóba. - Ha közelről nem megy, akkor az átlövésekhez kell folyamodnunk. Több játékosunk is van, akik jó lövők, miért ne használnánk ki ezeket az értékeinket? Ami a csapat erőssége, arra kell fektetni a nagyobb hangsúlyt. Ha tiszta lövőhelyzetünk van, azt el kell vállalni. Ilyen volt a gólom is. Felnéztem, láttam, szabad a labda útja, nem helyeztem, erőből rúgtam a hosszú sarokba. Ha azzal az egy góllal nyerünk 1-0-ra, azzal is tökéletesen kiegyeztem volna. A mérkőzésre nagyon jól felkészítette a csapatot Leonel Pontes, mindenkinek tiszta volt, hogy mit akarunk játszani. Kicsit átadtuk az ellenfélnek a területet, a Vasas többet birtokolta a labdát, mi kontrákból indítottuk a támadásainkat. A mérkőzés jó részében az történt a pályán, amire készültünk, ahogyan azt elterveztük.

- A következő meccsen otthon a Gyirmót ellen nyernünk kell, ez nem lehet kérdés. Minden találkozón győzelemre játszunk, nincs mese, meg kell nyerni azt is, így megyünk ki a mérkőzésre. Persze nem mindig úgy sikerülnek a dolgok, ahogy akarjuk, de ebben a csapatban sokkal több van, minthogy a kiesés ellen küzdjünk – fogalmazott Tőzsér Dániel, a csapatkapitány.

HBN-KZS


Tőzsér pozitív jövőképe

- Nem egyszerű, ha egy csapatba nagyon sok új játékos érkezik, és be kell építeni őket a játékrendszerbe; egy-egy hónapok alatt ez nehéz – kezdte válaszát Tőzsér Dániel kérdésünkre, miszerint mi lehet az oka a DVSC eddigi eredménytelenségének. - A nagycsapatoknál az állandóságot képviseli jó néhány játékos. Debrecenből nagyon sok meghatározó játékos eligazolt, újakat kellett igazolni. A pótlás van ahol sikerült, és van ahol nem. Sok futballistában több van, mint amit eddig megmutatott magából. Pozitív jövőképem van, de változtatni kell sok mindenen, legfőképpen a helyzetkihasználáson.


Fordulatos, gólgazdag mérkőzésen aratott nagyon fontos győzelmet a DVSC.

 

 

A Vasas vs. DVSC (2-3) NB I-es mérkőzés után a két edző, Michael Oenning és Leonel Pontes értékelte a látottakat.

 

A labdarúgó OTP Bank Liga huszonnegyedik fordulójában a DVSC Budapesten lépett pályára a Vasas ellen szombaton 18.00-tól. Az összecsapásról élőben tudósítottunk a Hajdú Online-on.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!