Sport

2017.04.19. 15:14

Családias közeg alakult ki a Nagyhegyesnél

Nagyhegyes - Szalánczi Zoltán szerint a kevés bekapott gól ellenére nem a bunkerfocit preferálják.

Nagyhegyes - Szalánczi Zoltán szerint a kevés bekapott gól ellenére nem a bunkerfocit preferálják.

A harmadik hely szempontjából sorsdöntő mérkőzésre került sor az előző hétvégén a Szertár Sportbolt megye I-ben: a Nagyhegyes a Berettyóújfalu otthonában 1–0-s győzelmet aratott, a találkozó egyetlen gólját Kis Dániel szerezte a 11. percben. A nagyhegyesiek a sikernek köszönhetően felléptek a képzeletbeli dobogó legalsó fokára, ám az újfaluiak helyzete sem reménytelen, hiszen ugyanúgy 47 ponttal rendelkeznek, mint Szalánczi Zoltán alakulata.

Stabil lábakon

– Küzdelmes összecsapást vívtunk a berettyóújfaluiakkal – kezdte a beszélgetést a Nagyhegyes mestere, Szalánczi Zoltán. – A játékunkat a biztos védekezésre alapoztuk, a megszerzett labdákból pedig kreatív játékosaink révén gyors kontratámadásokat tudtunk vezetni. A szezon előtt konkrét helyezésben nem gondolkodtunk, ám ahogy szokták mondani, evés közben jött meg az étvágyunk. Természetesen szeretnénk megőrizni jelenlegi pozíciónkat. A sorsolásunkra nem lehet panaszunk, hiszen a táblázat hátsó régiójában szereplő gárdák várnak ránk. Ám ez csalóka, hiszen a kiesés elől menekülő csapatok gyakorlatilag az életükért küzdenek, így megnehezíthetik a dolgunkat.

A nagyhegyesiek hátsó alakzata kiválóan zár, hiszen az idényben csupán húsz alkalommal kellett bekapott gól után középkezdéshez indulniuk. Kiemelendő, a legutóbbi hét meccsen a vetélytársak nem tudtak túljárni az eszükön.

– Nem csak a bekkelésre összpontosítunk, bár vannak olyan meccsek, amelyeken az eredményességet helyezzük előtérbe. Általában próbálunk kezdeményezni, ehhez adott a keretünk. Többek között két olyan futballistánk is van, akik a strandfoci válogatottban szerepelnek. A télen két játékosunk távozott, szerencsére sikerült megoldanunk a pótlásukat. Játékos-edzőként irányítom a csapatot. Mivel hálóőr vagyok, a kapuból jól átlátom az eseményeket, és tudok instrukciókat adni a fiúknak – osztotta meg a szakember.

Remek atmoszféra

Szalánczi Zoltán tanítványai a sereghajtó Polgárt fogadják szombaton 16 órától. A papírforma a házigazda mellett szól, ám az őszi eredmény óvatosságra intheti a nagyhegyesieket, hiszen a polgáriak 2–2-es döntetlent értek el ellenük.

– A pontvadászat első felében két fájó pontvesztés miatt bosszankodhattunk: a kabai vereségünk mellett a polgári remi sem volt bekalkulálva. Hozzá kell tennem, hogy mindkét találkozón külső körülmények nehezítették a dolgunkat. Fűt minket a revansvágy, vissza akarunk vágni a polgáriaknak. A hazai találkozóinkon mindig jó hangulat uralkodik, ultracsoportunk is van. A drukkereink lelkesen buzdítanak bennünket, családias közeg alakult ki a klubnál – zárta mondandóját a tréner.

HBN-BÁ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!