Sport

2017.03.07. 08:26

Tovább tart a DEAC nagyszerű sorozata

Debrecen - Sorozatban tizedik győzelmét is megszerezte a DEAC Kamilla Gyógyfürdő együttese a másodosztályú kosárlabda bajnokság alapszakaszában. A Tiszaújváros elleni hazai mérkőzés kissé álmosan indult Berényi Sándor tanítványainak, de végül meggyőző 44 pontos sikert arattak, ráadásul ismét átlépve a 100 pontot.

Debrecen - Sorozatban tizedik győzelmét is megszerezte a DEAC Kamilla Gyógyfürdő együttese a másodosztályú kosárlabda bajnokság alapszakaszában. A Tiszaújváros elleni hazai mérkőzés kissé álmosan indult Berényi Sándor tanítványainak, de végül meggyőző 44 pontos sikert arattak, ráadásul ismét átlépve a 100 pontot.

A hétfői időpont ellenére több mint nyolcszázan látogattak ki az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokba. Hatalmas iramban kezdődött a mérkőzés, a hazaiaknál Velkey, a borsodiaknál pedig Hill szállította a pontokat. A Tiszaújváros területvédekezéssel kezdte a találkozót, ami nem volt a legjobb választás, a DEAC kintről és a palánk közeléből is rendre megbontotta a védelmet, így hamar nyolc pontos vezetésre tettek szert. A bátran letámadó Phoenix igyekezett tartani a lépést, és a negyed végére két pontra fel is zárkóztak (18-16). Berényi Sándor tanítványai mintha tompábbak lettek volna ezen a napon, tőlük szokatlan módon sok hibával játszottak, de így is négy egységnyi előnnyel zárták az első tíz percet.

A második negyedet egy 5-0-s futással kezdte az Újváros, a meccsen először –és utoljára- át is vették a vezetést (24-25). Nagyjából tíz másodpercig tartott ez az állapot, a DEAC-nak Pék Dávid fújt ébresztőt egy hárompontos formájában. A negyed derekára nagyon összekapták magukat Molnár Andrásék, a csapatkapitány triplája után időt is kértek a vendégek (37-27). Valamelyest stabilizálódott is a játékuk, de a nagyszünetig már nem tudtak közelebb kerülni, sőt Farkas Attila távolija után megnyugtató előnnyel vonulhattak az öltözőbe.

Fotó: Derencsényi István

Szabó Miklós és Velkey János hárompontosával kezdődött a második félidő, így hamar húsz egységnyire nőtt a differencia (55-35). Potyogtak a kosarak a folytatásban, a debreceniek mintha túlságosan is megnyugodtak volna a megszerzett előny tudatában. Érezhetően tartaléklángon égett a DEAC, de ha nagyon kellett, valaki mindig csapata élére tudott állni, ráadásul a Phoenix sem bírta már úgy az iramot. A negyed hajráját Szabó zsákolása nyitotta, Opre Roland hasznos és ponterős játékával pedig gyakorlatilag el is dőlt a találkozó (78-49).

Az utolsó felvonásban mindkét szakmai stáb kedvére rotálhatta csapatát, több támadó és védekezési formációt is kipróbálhattak. A végéhez közeledve a cívisvárosiaknak a már lassan szokásossá váló problémával kellett csak szembenéznie, a századik pont kérdésével. Két és fél perccel a vége előtt Pék Dávid tette fel az i-re a pontot, Varga Ádám kosaraival pedig a negyvenpontos különbséget is sikerült átlépni. Győzelmével a DEAC sorozatbeli tízedik győzelmét is megszerezte, és tovább tapad az egy mérkőzéssel többet játszó Miskolcra.


DEAC – Tiszaújvárosi Phoenix KK 109-65 (24-20, 25-15, 29-15, 31-15)

DEAC: Jones 5, Velkey 20/6, Molnár 14/6, Farkas 23/3, Szabó 19/3 cserék: Varga 6, Pék 9/3, Opre 13/3, Lajsz -, Kozák -.

edzők: Berényi Sándor, Ráthonyi Tamás, Kádár Tamás

Berényi Sándor: Sajnos megint nem sikerült jól kezdenünk, ez megadta az alaphangot, álmos volt a csapat, és nem sikerült felpörögni, ebben benne van az én felelősségem is. A következő negyedekben már agresszívebb volt a védekezés, de még mindig vannak olyan részek, amikkel nem vagyok teljesen elégedett. Örülök, hogy a padról többen is jól szálltak be, és a félidőben megbeszéltek szerint a lepattanó harcot is tudtuk már uralni. Gratulálok a csapatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!