Sport

2017.03.22. 14:10

Revansot vettek a szomszédváron

Hajdúdorog, Hajdúnánás - Juhász Bertalan szerint a dorogiak fegyelmezett futballal fektették két vállra a Nánást.

Hajdúdorog, Hajdúnánás - Juhász Bertalan szerint a dorogiak fegyelmezett futballal fektették két vállra a Nánást.

A Hajdúdorog a hétvégén hazai pályán 2–0-ra győzte le a Hajdúnánást a Szertár Sportbolt megye I. 19. játéknapján, ezzel visszavágott a szomszédvárnak az őszi 7–0-s pofonért. A dorogiak Juhász Tamás góljával szerezték meg a vezetést a 28. percben, majd Dálnoki Zsolt a második félidőben állította be a végeredményt.

Kifogástalan atmoszféra

– Végig fegyelmezetten futballoztak a fiúk, úgy gondolom, ez volt a sikerünk kulcsa – nyilatkozta lapunknak Juhász Bertalan, a Dorog trénere. – A csapatot elsősorban helyi kötődésű játékosok alkotják, így átérezték a találkozó súlyát. A heti edzésmunkát látva bizakodva vártam az összecsapást, jól mozogtak a srácok a tréningeken. Külön motivációt jelentett nekünk, hogy legutóbb komoly zakóba futottunk bele Nánáson, akkor nagy zűrzavar uralkodott a pályán. Remek hangulatú találkozót vívtunk, sok néző látogatott ki a meccsre, még Balmazújvárosból is érkeztek szurkolók. A lefújás után megvendégeltük ellenfelünket, szeretnénk velük a korrekt viszonyunkat fenntartani.

Fő a biztonság

Juhász tanítványai jelenleg a tizedik pozíciót foglalják el a táblázaton, az alakulat a következő fordulóban a Hajdúsámson otthonában vizitál.

– A stabil védekezésre alapozunk, a megszerzett labdákból pedig gyors kontrákat vezetünk. A szezon előtt az első tíz közé kerülést tűztük ki célként magunk elé. Elégedett vagyok a tavaszi teljesítményünkkel. A klubnál már-már tendencia, hogy a pontvadászat második fele sikerül jobban. Korábban gondjaink adódtak a helyzetek értékesítésével, szerencsére ebben a tekintetben is előreléptünk. A labdarúgóim edzésmorálja kifogástalan, minden foglalkozáson minimum tizennégy-tizenöt fő vesz részt. Hogy mit várok a hétvégi bajnokitól? Reményeim szerint a Nánás felülmúlása nem tesz jóllakottá bennünket, inkább lökést ad a csapatnak – fogalmazott Juhász.

HBN-BÁ


A labdarúgó megyei első osztály vasárnapi játéknapján négy találkozót játszottak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!