Sport

2017.03.13. 12:09

Megváltozott menetiránnyal indul az autós szezon

Debrecen - A kupasorozat legnépszerűbb viadalával, a körversennyel kezdődik az idény a Gázvezeték utcai stadionban.

Debrecen - A kupasorozat legnépszerűbb viadalával, a körversennyel kezdődik az idény a Gázvezeték utcai stadionban.

A hagyomány folytatódik, az elmúlt évekhez hasonlóan idén is megrendezik a KZ Invest Kupa elnevezésű autóversenyt, amely ebben az esztendőben öt viadalból áll, két-két futam lesz Debrecenben és Nyíregyházán, míg Kabán egyszer gyűlnek össze a ralisok. A széria első megmérettetést március 19-én, vasárnap 8.30-tól rendezik a cívisvárosi Gázvezeték utcai salakstadionban. A salakos körverseny a pilóták és a nézők szívéhez is közel áll – árulta el a Hajdú-bihari Naplónak Soós Szabolcs, a KZ Invest Kupa egyik főszervezője.

Biztonságos, belátható

– A versenysorozatunk sikeressége abban rejlik, hogy nemcsak a profi, hanem az amatőr pilótáknak is lehetőséget adunk arra, hogy kipróbálják magukat, illetve az autóikat. A versenyzők azért szeretik a salakos ovált, mert ebben a régióban egyedül itt autózhatnak laza talajon, ami máshol csakis a profik kiváltsága. A nézők pedig azért nézik szívesen a Gázvezeték utcai stadionban az autós száguldást, mert egyrészről rendkívül látványos a produkció, másrészről biztonságos körülmények között, teljes egészében belátható a pálya, azaz nem maradnak le semmiről, ami az oválon történik – kezdte a szervező, aki kitért a vasárnapi megmérettetésre is. – Szép hagyományokkal rendelkezünk, hiszen 1999-óta nagyjából negyven viadalunk volt a Gázvezeték utcai pályán. A több mint másfél évtized alatt most fordul elő harmadjára, hogy megváltoztatjuk a menetirányt, azaz jobbos kanyarokra kell készülniük a résztvevőknek. Ezzel a döntéssel szeretnénk változatosabbá tenni a viadalt. A nevezésekkel kifejezetten jól állunk, 140 résztvevőben maximáltuk a mezőnyt, ami úgy tűnik, megtelik vasárnapra.

Közönségcsalogató

A hétvégi, egész napos eseményen – amit minden időjárási körülmények között megrendeznek – az autóversenyen kívül quad-bemutatót is láthat a publikum, a sportág kiemelkedő alakja, Kunkli Tivadar és három miskolci társa mutatja be tudását a salakon. A kilátogató nézők között értékes ajándékokat sorsolnak ki a szervezők, többek között egy hosszú hétvégés személygépkocsi használatot is lehet nyerni. A ralis társadalom ismét megemlékezik a 2015-ben tragikus körülmények között, versenyzés közben elhunyt Szabó Attiláról, akinek a családjának szerveznek gyűjtést.

HBN-BN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!