Sport

2017.03.03. 16:14

DVSE: győzni mennek!

Debrecen - Tatabányán vendégeskednek szombaton déltől a cívisvárosi vízilabdások.

Debrecen - Tatabányán vendégeskednek szombaton déltől a cívisvárosi vízilabdások.

– Szokatlan időpont a 12 óra egy meccs esetében, azonban nekünk még talán jó is, ugyanis egybeesik a délelőtti edzéseink idejével – kezdett bele az esélylatolgatásba Kállay Márk, a DVSE csapatkapitánya a szombaton délben kezdődő, Tatabánya elleni találkozójukkal kapcsolatban.

– Történt némi változás a keretünkben, a klub közös megegyezéssel megvált Sergi Morától és Müller Mátétól is, aminek következtében több debreceni fiatal juthat szerephez. Győzni megyünk a Komárom-Esztergom megyei egylethez, mindenképp az a terv, hogy három ponttal fogunk hazatérni. Szerencsére egyáltalán nem hátráltat minket, hogy karbantartás zajlik az uszodánkban, a héten két napot Szegeden készültünk, itthon pedig a kisebbik medencében tréningeztünk, emellett pedig kondiztunk – fogalmazott a pólós, akitől azt is megtudtuk, hogy már pénteken este elutaznak, Budaörsön éjszakáznak, és szombaton reggel indulnak tovább Tatabányára.

A rivális csapatról Kállay elmondta, tavalyhoz képest több poszton is kicserélődtek, ott játszik például két exdebreceni, Szabó Botond és Martin Kolarik is. – Javarészt magyar játékosok alkotják keretüket, a hazai pálya mellettük szól, ugyanakkor minden esélyünk megvan a sikerre. Szoros derbire készülök, remélem, nem ragadunk be az elején, tartani tudjuk a ritmust, és nyerünk! – bizakodott a szélső.

Gyengén muzsikáltak

A férfi vízilabda OB I. alsóházi küzdelmeinek első fordulójában a DVSE 17–9-re verte az UVSE-t, majd a második körben egy góllal, 11–10-re kikapott a Honvédtól. A Tatabánya vereséggel kezdett, 11–6-ra alulmaradt a Péccsel szemben, a folytatásban pedig 15–13-ra diadalmaskodott a Szentes ellen. Zantleitner Tamás tanítványai az alapszakaszt a B csoport utolsó helyén zárták, egy győzelem és két döntetlen mellett tizenegyszer pont nélkül maradtak.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!