Sport

2017.03.06. 14:26

DVSC-TVP: mindennek eljön az ideje

Debrecen - Sirián Szederke, a Loki beállója újra meghívást kapott a magyar válogatott edzőtáborába.

Debrecen - Sirián Szederke, a Loki beállója újra meghívást kapott a magyar válogatott edzőtáborába.

Kim Rasmussen szövetségi kapitány kihirdette a magyar női válogatott keretét az március 13-án kezdődő edzőtáborra, valamint a Horvátország elleni március 17-i győri mérkőzésre. A névsorban ezúttal 22 kézilabdázó kapott helyet, köztük egyetlen debreceni, Sirián Szederke.

Kivárta a sorát

– Korábban végigjártam a szamárlétrát, valamennyi korosztályos válogatottban számítottak rám. Miután kiöregedtem a juniorok közül, bekövetkezett egy szünet, ami alatt be kellett verekednem magam a felnőtt klubcsapatomba, megsérültem, időre volt szükség a visszatérésre, majd a beilleszkedés is hónapokba telt. De sohasem mondtam le a felnőtt válogatottságról, mindig célként lebegett előttem. Most, hogy a Lokiban számítanak rám és rendszeresen játszom, most jött el annak az ideje, hogy olyan teljesítménnyel rukkoljak elő, amivel a nemzeti csapatnál is felfigyelhetnek rám – kezdte a beszélgetést a DVSC-TVP 22 esztendős beállója. – Természetesen pozitív meglepetés volt, amikor először meghívott a bő keretbe Kim Rasmussen, egyáltalán nem számítottam rá. Az a kétnapos összetartás nagyon jól sikerült, megerősített abban, hogy jó úton járok. Nem tagadom, bíztam benne, hogy lesz folytatás.

Bizonyítani akar

És lesz is, ugyanis a szövetségi kapitány újra számít Sirián Szederkére. – Figyelemmel kísértem Rasmussen munkáját a válogatottnál, és láttam, hogy több játékost is kipróbált beállóban. Nem tagadom, vártam rá, hogy újra behívjon. Szerencsére ez gyorsan bekövetkezett. Nagy dolognak tartom, hogy számít rám a kapitány, szeretnék jó teljesítményt nyújtani, s bizonyítani, hogy jól döntött, amikor számolt velem – fogalmazott a játékos, aki hozzátette, a dán szakember hasonlóan gondolkozik a kézilabdáról, mint a Loki szlovén mestere, Tone Tiselj, így a válogatott edzéseken nem sok újdonság fogadta, volt rálátása a feladatokra.

Szerdán a Győr ellen

A válogatott edzőtábora előtt még bajnokin lesz jelenése Siriánnak, méghozzá nem is akármilyen rivális ellen. – A Győri Audi ETO ellen mindig különleges élmény pályára lépni, nekem pedig pláne, hiszen játszottam náluk. A DVSC jelenlegi helyzetében a szerdai meccs egy erőfelmérő lesz, ami megmutatja, hol tartunk, egyénileg és csapatként. Szeretnénk jó iramú, kemény mérkőzést összehozni az Audi Arénában – nyilatkozta Sirián Szederke.

HBN-BN


A magyar női válogatott kerete:

Kapusok: BÍRÓ Blanka (FTC-Rail Cargo Hungaria), JANURIK Kinga (Érd), KISS Éva (Győri Audi ETO)

Jobbszélsők: BÓDI Bernadett (Győri Audi ETO), FALUVÉGI Dorottya (FTC-Rail Cargo Hungaria), LUKÁCS Viktória (FTC-Rail Cargo Hungaria)

Irányító, átlövők: GÖRBICZ Anita (Győri Audi ETO), HORNYÁK Dóra (FTC-Rail Cargo Hungaria), KLIVINYI Kinga (Érd), KOVÁCS Anna (Dunaújvárosi KKA), KOVACSICS Anikó (FTC-Rail Cargo Hungaria), PÁLOS-BOGNÁR Barbara (Budaörs), SZEKERES Klára (FTC-Rail Cargo Hungaria), SZUCSÁNSZKI Zita (FTC-Rail Cargo Hungaria), TOMORI Zsuzsanna (Győri Audi ETO), ZÁCSIK Szandra (FTC-Rail Cargo Hungaria)

Beállók: KISFALUDY Anett (Érd), MÉSZÁROS Rea (FTC-Rail Cargo Hungaria), SIRIÁN Szederke (DVSC-TVP)

Balszélsők: ERDŐSI Ildikó (Siófok KC), PUHALÁK Szidónia (Győri Audi ETO), SCHATZL Nadine (FTC-Rail Cargo Hungaria)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!