Sport

2017.02.03. 14:46

Videó: Klasszisok, fiatal tehetségek és hölgyek csatája a Bocskain

Debrecen - A tradicionális nemzetközi ökölvívótornának február 8–11. között ad otthont a cívisváros.

Debrecen - A tradicionális nemzetközi ökölvívótornának február 8–11. között ad otthont a cívisváros.

Immár 61. alkalommal rendezik meg Debrecenben a Bocskai István Nemzetközi Ökölvívó Emlékversenyt, ám ez a torna mégis egyedi lesz, ugyanis a sorozat történetében először hölgyek is ringbe lépnek a viadalon. A nők számára három olimpiai súlycsoportban (51, 60 és 75 kilogrammban) rendeznek versenyt a cívisvárosi erőpróbán, várhatóan 24-en teszik próbára tudásukat. Az emlékversenyre 24 ország 147 férfi és 24 hölgy bokszolója adta le nevezését – hangzott el az esemény debreceni sajtótájékoztatóján péntek délben, ahol kiderült az is, hazánkat 23 férfi és 6 női versenyző képviseli.

A színvonalra biztosan nem lehet majd panasz, hiszen a külföldi öklözők között számos klasszis található, többek között Európa-bajnokok és olimpiai helyezettek is kötelek közé lépnek szerdától szombatig az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokban.

Fókuszban a fiatalok

– A Bocskai-emlékverseny Debrecen emblematikus eseménye. Idén 61. alkalommal rendezzük meg a rangos viadalt, külön kiemelném, hogy megszakítás nélküli a sorozat, ami a sport világában nagyon ritka. A város magáénak érzi az eseményt, ezért is vállaltuk, hogy vendégül látjuk a csapatokat és bírókat, biztosítjuk a díjakat, illetve a szervezők rendelkezésére bocsátjuk a sportcsarnokot – fogalmazott Komolay Szabolcs Debrecen alpolgármestere.

A szakmai részről Balzsay Károly, a magyar válogatott szövetségi kapitánya beszélt, aki a riói olimpia után váltotta dr. Kovács Lászlót a poszton. – Személyes élmények is kötnek a Bocskaihoz, hiszen anno ifi bokszolóként indulhattam ezen a versenyen – kezdte az egykori profi világbajnok. – Nemzetközi tendencia, hogy szinte minden ország már a tokiói olimpiai csapatát építi, azaz az ifjú tehetségeket versenyezteti. A Bocskai nagyon jó helyszíne lesz annak, hogy a fiatalok miként lépnek be a felnőtt mezőnybe. Szakítottunk a több éves hagyománnyal, idén nem Kubában készültünk télen, hanem Mátraházán végeztük az alapozó edzőtábort. Nagyon jónak értékelem az ott töltött időszakot, keményen dolgoztunk, mindenre volt időnk, s a srácoknak remek volt a hozzáállásuk. Sok fiatal volt a keretben, akiknek Varga Miklósék – akik a rutint képviselik a gárdában – kiváló példát mutattak. Való igaz, „munkából” érkezünk a Bocskaira, ennek ellenére jó szereplést várok, bízom benne, minél több érmet szerzünk.

Lesz kikért szurkolni

A Hajdú-bihari Napló kérdésére a 37 éves szakember elmondta, valamennyi hajdúsági ökölvívó indulására áldását adta a szövetség, így várhatóan a DVSC bokszklub hat (Nagy Bence (91kg), Bernáth Attila (49kg), Szűcs Roland (60kg), Tóth Ádámnak (75kg), Nagy Angéla (60kg), Pallás Szimonetta (75kg), míg a hajdúsámsoni HISE két bunyóssal ((Varga Miklós (60kg), Bernáth István (+91kg)) vág neki a Bocskainak. – Ezek a versenyzők szerencsés sportolók, hiszen hazai környezetben, saját közönségük előtt, egy nagy nemzetközi viadalon mutathatják meg tudásukat – vélekedett Balzsay Károly, aki zárásként kiemelte, érdemes lesz odafigyelni a hölgyek küzdelmeire is, mert ezek a lányok már jól felkészült sportolók, élvezetes bunyó bemutatására képesek. A szövetségi kapitány elárulta, lesz egy nagy hiányzója a viadalnak, mivel a magyar bajnok Harcsa Zoltán még nem épült fel teljesen a könyökműtétje után.

Az ökölvívótornára a 14 éven aluli gyermekek és a 60 év feletti nyugdíjasok ingyen mehetnek be.

HBN-BN


Program

Selejtezők

Szerda: 15 órától és 18 órától

Csütörtök: 14 órától

Elődöntők

Péntek: 14 órától

Döntők

Szombat: 15 órától

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!