Sport

2017.02.22. 18:07

Hisznek a döntőbe jutásban

Balmazújváros - Bali Richárd és csapata úgy gondolja, ledolgozható a négy gólos hátrányuk.

Balmazújváros - Bali Richárd és csapata úgy gondolja, ledolgozható a négy gólos hátrányuk.

Elszenvedte első vereségét a Liga Kupában a Balmazújváros: kedden este a Vác otthonában vívta meg első elődöntős mérkőzését az Újváros, mely 30–26-ra alulmaradt.

Ám nincs sok idő búslakodni, sőt, talán nincs is rá ok, hiszen csütörtökön 18 órától a Kőnig Rendezvényközpontban következik a visszavágó, melyen eldől, melyik egylet jut be a fináléba.

Okosabban!

– A legnagyobb baj az volt, hogy mind a két félidőt kifejezetten rosszul kezdtük, aztán csak futottunk az eredmény után. A váciak nagy fegyvere, hogy sok lerohanásos, gyors indításos gólt tudnak szerezni, melyet ellenünk is jól alkalmaztak. A felállt fal elleni védekezésünk jól működött, ám ez nem volt elég. A végén már csak az volt a célunk, hogy belátható közelségben maradjunk, ami sikerült is. Szeretnénk fordítani, és bejutni a döntőbe, úgy hiszem, nem ledolgozhatatlan a négy gólos előnyük. Ehhez az kell, hogy hazai pályán okosabban, koncentráltabban játszunk. Kielemeztük a hibáinkat, melyeket ki akarunk javítani csütörtökön! – jelentette ki a Balmaz játékosa, Bali Richárd.

A hajdú-bihariak a csoportküzdelmek során nem szenvedtek vereséget, hét győzelemmel és egy döntetlennel az élen zártak. A Vác a B csoportban a második lett, öt siker mellett egy ikszet és két vereséget könyvelhettek el a Pest megyeiek. A felek nem olyan régen, december közepén már a bajnokságban is találkoztak, akkor az Újváros tudott nyerni 24–19-re. – Ez a derbi más lesz, mint a bajnokság, itt igazi kupahangulat uralkodik. Azzal együtt, hogy szeretnénk továbbjutni, egyetértek az edzőnk gondolatával, miszerint becsúszhat egy-két rosszabb meccs, de most abban a helyzetben vagyunk, hogy inkább a kupában történjen ez meg, mintsem az NB I-es pontvadászatban.

A másik ágon az Eger és az Orosháza küzd még a döntőbe kerülésért, ha minden igaz, a harmadik helyért is megküzdenek majd a csapatok.

HBN


A Váci KSE csapatával került össze a férfi kézilabda Liga Kupa elődöntőjében a Balmazújváros – a felek kedden este Vácott mérkőztek meg először.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!