Sport

2017.02.19. 19:46

DVSC: nem rossz az egy pont

Debrecen - A bajnoki cím védője ellen harcos meccsen 0-0-t játszott a Loki a Nagyerdőn.

Debrecen - A bajnoki cím védője ellen harcos meccsen 0-0-t játszott a Loki a Nagyerdőn.

„Gyógyulj meg, Doki” - ez állt a debreceni futballisták pólóján, amikor kifutottak a Nagyerdei Stadion gyepére szombaton este a Ferencváros elleni bajnoki összecsapás előtt. A biztatás szívproblémákkal küzdő társuknak, dr. Horváth Zsoltnak szólt, aki február elején esett át egy billentyűműtéten.

A két együttes egyébként régen nem tapasztalt futballhangulatban feszülhetett egymásnak, hiszen nem csupán a hajdúsági B-közép, de a saját stadionjukban a vénaszkennert elutasító zöld fanatikusok is kitettek magukért a hangerejüket és a létszámukat is tekintve. Nem csak ez adott különleges töltetet a találkozónak, hanem az is, hogy a piros-fehér ultrák a meccs előtt leplezték le másfél éve elhunyt vezérük, Komáromi Gábor emléktábláját. Az eseményen Komcsi családja és a drukkertársak mellett részt vett a klubikon, Dombi Tibi, valamint Leonel Pontes vezetőedző, Tőzsér Dániel csapatkapitány és a cégvezető, dr. Róka Géza is.

Hajtás volt

Az első játékrészben inkább a Fradi szája íze szerint történtek a dolgok, noha mindkét gárda nagyon sok hibával játszott. Főleg a pontrúgásoknál szisszentünk föl a lelátón, ugyanis azzal nem mindig sikerült sallangmentesen megbirkóznia a hazai védelemnek. Hajtottak a felek becsülettel, de az igazság az, hogy a futballból vajmi keveset láthattunk.

A fordulás után támadóbb DVSC-t láthatott a hétezer főnyi nézősereg, igaz, túl nagy ziccerek nem maradtak ki Dibusz kapuja előtt. Huszonöt perccel a vége előtt bejött a friss dél-koreai szerzemény, Szuk Hjun Dzsun és rögtön megkavarta az FTC védelmét néhányszor. A csatár gólpasszal mutatkozhatott volna be, ha Holman nem véti el a bal alsó sarkot.

A vége előtt nem sokkal komoly tűzijátékot úszott meg a Loki, ennek fényében pláne nem számít rossz eredményen a döntetlen a tavaszi idénynyitón.

HBN


OTP Bank Liga 20. forduló

DVSC – Ferencváros 0-0

Nagyerdei Stadion, 7138 néző. Vezette: Farkas Á. (Ring, Szert)

DVSC: Danilovics – Osváth, Mészáros, Brkovics, Ferenczi – Jovanovic, Szekulics, Filip, Feltscher (Szuk, 66.) – Holman (Kóródi, 92.) – Handzic (Chuka, 84.)

Ferencváros: Dibusz - Botka, Koch (Hüsing, 68.), Leandro, Sternberg - Kleinheisler, Dilaver - Radó, Hajnal (Ryu, 75.), Amadou (Lovrencsics, 74.) - Böde

Sárga lap: Osváth (67.), Hüsing (68.), Amadou (69.)


Komcsi most már mindig ott lesz az ultrák fölött - Az FTC elleni meccs fotókon és videókon

A Ferencváros elleni bajnoki nyitány előtt avatták fel a 2015 júniusában tragikus autóbalesetben elhunyt vezérük, Komáromi Gábor emléktábláját a debreceni ultrák a szektoruk felett a Nagyerdei Stadionban. A mérkőzésen végig igazi meccshangulat uralkodott, mindkét oldal ultrái kitettek magukért.

Pontes: rászolgáltunk a döntetlenre

"Köszönöm a szurkolóknak a csodás hangulatot, fontos volt ez a csapatunk számára. Szeretném ezúton is részvétemet nyilvánítani Komáromi Gábor családjának!" - mondta a debreceni mester. A DVSC vs. FTC (0-0) NB I-es mérkőzés után a két edző, Leonel Pontes és Thomas Doll értékelte a látottakat.

HAON-ÉLŐ – DVSC vs. FTC 0-0

A labdarúgó OTP Bank Liga huszadik fordulójában a DVSC a Ferencváros csapatát fogadta szombaton 18.00-tól a Nagyerdei Stadionban. Az összecsapásról élőben tudósítottunk a Hajdú Online-on.


Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!