Sport

2017.01.13. 14:47

Videó: Többet vagy kevesebbet mindenki nyert ezen az estén

Budapest - Rendhagyó tudósítás az M4 Sport - Az Év Sportolója Gála „előcsarnokából”.

Budapest - Rendhagyó tudósítás az M4 Sport - Az Év Sportolója Gála „előcsarnokából”.

Fél nappal a gála után sem könnyű szabadulni az élménytől, hiszen ritkán adatik meg vidéki tollforgatónak, még ha 31. éve van is a pályán, hogy olyan helyen töltsön el három órát, ahol az egy négyzetméterre eső olimpiai-, világ- és Európa-bajnokok, illetve nemzetközi hírű volt és aktív sportolók száma minimum egy. Lévén a magyar sportnemzet, évente egyszer viszont erre mód nyílik, amikor a kollégákkal együtt az előző esztendőben legjobbnak ítélt sportolókat és felkészítőiket megválasztjuk. A lassan hat évtizedes hagyományhoz illő, színvonalas díjkiosztó tanúi lehettünk csütörtökön este a Nemzeti Színházban, ahol a nagyszerű betétprogramok révén ízelítőt kaphattunk milyen fejlett technikával állíthat színpadra darabokat az egykori debreceni direktor, Vidnyánszky Attila vezette nemzeti társulat.

Sokszor, sok helyen találkoztam már híres egykori és éppen csúcson lévő sportolókkal, nem beszélve a jól ismert nagynevű kollégákról, akikkel a sportújságíró szövetség különböző szakmai rendezvényei már megismertük egymást, de egy ilyen hírességekkel teli közeg mégis más. Megérkezve a színház előcsarnokába komoly dilemma, hogy az ember keresse az ismert arcokat vagy várja a „sztárok” vörös szőnyeges érkezését. Igen, külsőségeiben már-már Cannes-t idézte az „antré” is, hiszen az épület oldalán a bejárathoz vezető szintén vörössel borított járdát kordonnal választották el az autogramvadász és „szelfizésre” váró, főleg kis és nagyobbacska lányoktól. Kis híján azt hittem, rossz helyen járok, de kiderült az újságírók és a kevésbé ismert meghívottak eggyel arrább lévő ajtón léphetnek a nemzet szentélyébe. Mivel jómagam mindkét kategóriát kimerítettem, bebocsátást nyertem.

S, akkor vissza a dilemmához. Egy ilyen rendezvényen az ember szívesen leállna egy rég nem látott sportolóval vagy kollégával beszélgetni, de akkor „elszalasztja” a vörös szőnyegen érkezőket, márpedig azon csupa ismert hiresség állt a szponzorfal elé, hogy fotósok hada vegye vakutűz alá. Alig fél percenként váltották egymást, a szövetség elnöke, Szöllősi György és stábja nem győzte őket fogadni. A felsorolástól terjedelmi okok miatt eltekintek, meg nem is lehetne teljes, hiszen időnként azért néhány szót illik váltani az ismerősökkel. Aztán legalább tíz perc újabb kiesés, hiszen megérkezett magyar sportélet jelenlegi legnagyobb sztárja, Hosszú Katinka és edző férje, Shane Tusup. Illene még jelzők egész sorát rájuk aggatni, de nekem ezen az estén mindennél többet mondott az a tíz perc. Miközben két tucatnyi fotós várta már őket élesre állított objektívvel, az egykori bajai lány és amerikai párja csak rótták az eléjük tett papírra a nevüket, és szívesen odaálltak mindenkihez egy közös fotózásra. Tették mindezt, amíg az utolsó „kérelmező” is el nem fogyott! Jóllehet néha jött egy-egy sürgető üzenet bentről, Katinka nem vett tudomást róla, csak kedvesen mosolygott és megköszönte egyenként, hogy végtelen boldogságot okozhatott nekik az aláírásával.

Bevallom, nincs összehasonlítási alapom, milyenek voltak az előző gálák, legfeljebb csak a televízióban láttam, de a mostani, a sorban az 59. is érdemelne egy díjat. Igaz, egy ilyen díjkiosztón bármilyen rendezéssel nagyot bukni nem lehet, hiszen a hazai sportvilág krémjének jelenléte önmagában „eladja” a műsort. Ám erre az estére olyan betétszámokkal rukkoltak elő a rendezők, amelyek méltóak voltak a legjobbak megünnepléséhez is.


Budapest - A férfiaknál Szilágyi Áront, a nőknél Hosszú Katinkát választották a 2016-os év sportolójának a Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ) által kiírt szavazáson.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!