Sport

2017.01.21. 10:15

Nem veszik fel a „nagy mellényt”

Debrecen - Varga Arnold szerint a debreceni jégkorongozók hibát követnének el a Csíkszereda lebecsülésével.

Debrecen - Varga Arnold szerint a debreceni jégkorongozók hibát követnének el a Csíkszereda lebecsülésével.

Sokan országos egyesnek titulálhatják a hétfőn 18 órakor kezdődő Debreceni Hoki Klub–Sport Club Csíkszereda összecsapást (a mérkőzést az M4 Sport élőben közvetíti), hiszen a sereghajtó erdélyiek a legutóbbi hat fellépésükből csupán egyet nyertek meg a MOL Ligában, ezzel szemben a hajdúságiak négymeccses győzelmi szériával hangoltak az ütközetre. Ugyancsak az ötödik helyen álló cívisvárosiak malmára hajthatja a vizet a csíkszeredaiak ellen eddig lejátszott két bajnoki, hiszen hazai környezetben valódi mészárlást rendeztek Hári Norberték szeptemberben (14–2), idegenben pedig 4–1-es sikerüknek köszönhetően zsebelték be a három pontot.

Feltöltötték az aksikat

– A szakmai stábtól négy nap pihenőt kaptunk, aminek köszönhetően pénteken újult erővel vágtunk bele az edzésbe – árulta el a Hajdú-bihari Naplónak Varga Arnold. – A szünet során a keret nagy része hazautazott a családjához, de voltak, akik wellneszezéssel kapcsolódtak ki. Hasznos volt a pauza, hiszen a feszített tempó alatt lehetőségünk nyílt arra, hogy kissé eltereljük a gondolatainkat a jégkorongról. Egyik találkozóra sem szeretem használni a sima jelzőt. Úgy gondolom, a Csíkszeredát sem szabad lebecsülnünk, minden ellenfélre alaposan fel kell készülnünk. Riválisunknál sok tehetséges fiatal kap lehetőséget, akik rutintalanok, valamint a sűrű menetrend még megterhelő a számukra. Fegyelmezett játékra lesz szükségünk, ha a helyzeteinkkel jól sáfárkodunk, magabiztos győzelemre is lehet esélyünk. Szerencsére sérült játékosról nem tudok beszámolni. Az új igazolások egész jól beilleszkedtek, bár nyilván még nem tökéletes az összhang.

Előzésre készülnek

A DHK a bajnokság alapszakaszának „utolsó métereire kanyarodott”, Jason Morgan alakulata még öt meccset vív a playoffig. Bertáék a hétfői ütközet után az Újpestet fogadják január 30-án, majd február 2. és 5. között az ASC Corona Brassó, a Dunarea Galati, valamint az SC Csíkszereda „vendégszeretetét élvezik”.

– Reményeink szerint mindegyik mérkőzésből győztesen kerülünk ki. Nem tartom elképzelhetetlennek, hogy befogjuk a negyedik helyen álló brassóiakat, ezzel pályaelőnnyel kezdhetnénk a rájátszást, de akkor sem történik tragédia, ha ötödikek maradunk – zárta mondandóját a 24 esztendős hátvéd.

HBN-BÁ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!