Sport

2017.01.28. 19:15

Hamar eldőlt, simán győzött a Szolnok

Debrecen - A címvédő otthonában, a Tiszaligeti uszodában kapott ki 19-4-re a DVSE.

Debrecen - A címvédő otthonában, a Tiszaligeti uszodában kapott ki 19-4-re a DVSE.

Esélyt sem adtak a debreceni pólósoknak Cseh Sándor tanítványai szombaton délután, a férfi vízilabda OB I. A csoportjának 12. fordulójában rendezett összecsapáson.

A meccs elején Varga úszott meg, és rámolt be egy gólt, nem sokkal rá pedig Szőke használt ki egy emberelőnyös helyzetet. Ezután már az egész negyed a hazaiakról szólt, főként Varga és Younger jeleskedett a gólszerzésben, majd Szatmári alakította ki a 6-1-es állást nyolc perc játék után.

A következő etap elején Crousillat növelte a házigazdák előnyét, de jött Busilacchi, akinek hála 7-2-re módosult az eredmény. Ismét Varga villant, a másik oldalon pedig Kuncz fejezett be pontosan egy akciót, ezt a játékrészt 4-2-re hozták a szolnokiak, akik így már a nagyszünetben is megnyugtató előnyben voltak.

Nem engedtek ki

A harmadik negyed első fele csendesen telt, mígnem Prlainovic húzott be egy büntetőt. Ebben az időszakban született a találkozón az utolsó debreceni találat, a csapatkapitány Kállay jegyezte. Mikor ráfordultak a csapatok az utolsó felvonásra, már 14-4-re ment a Szolnok.

A végén sem engedett ki a címvédő, még ötször zörgették meg Lévai kapuját: Fülöp háromszor, Hangay és Szatmár pedig egyszer-egyszer volt eredményes. A hazaiak megérdemelt, 19-4-es sikert arattak.

A DVSE legközelebb szerdán 19.15-től a szintén bombaerős OSC gárdáját fogadja a Debreceni Sportuszodában.

HBN


A tények

SZOLNOKI DÓZSA-KÖZGÉP – DEBRECEN 19-4 (6-1, 4-2, 4-1, 5-0)

Szolnok – Tiszaligeti uszoda, 150 néző.

Vezette: Marosvári A., Tóth S.

Szolnok: Nagy V. – Gocic, Crousillat 3, Mezei T., Prlainovic 1, Varga D. 5, Jansik D. Csere: Szeghalmi Zs. L., Hangay Z. 1, Szatmári K. 2, Younger 4, Kis G., Fülöp B. 3, Kardos G. Edző: Cseh Sándor.

Debrecen: Lévai M. – Tóth P., Somlai T., Müller M., Süveges M., Szőke Sz. 1, Busilacchi 1. Csere: Smitula G., Kállay M. 1, Kuncz T. 1, Dienes I. B., Fekete G., Kaszanyi R. Edző: Komlósi Péter, Kis István.

Gól – emberelőnyből: 9/4, ill. 8/1.

Gól – büntetőből: 4/4, ill. 1/1.

Kiállítás cserével: – , ill. Kuncz Tamás.

Kipontozódott: – , ill. Tóth Péter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!