Sport

2017.01.17. 15:48

A sok munka meghozta a gyümölcsét

Debrecen - Németh Attila szerint a DHK-hoz érkező új játékosokkal jelentősen megerősödött a gárda.

Debrecen - Németh Attila szerint a DHK-hoz érkező új játékosokkal jelentősen megerősödött a gárda.

A Debreceni Hoki Klub elkapta a fonalat a MOL Ligában, a hajdúságiak a legutóbbi négy összecsapásukból győztesen kerültek ki. A sorozat a MAC otthonában kezdődött, a fővárosiakat 4–3-ra verték a cívisvárosiak. Ezt követően Berta Ákosék a ráadásban nyertek Dunaújvárosban, míg a HK Beogradot és a Fehérvári Titánokat hazai környezetben kényszerítették térdre.

Megcélozzák a döntőt

– Jason Morgan lassan két hónapja irányítja a csapatot, a tréner elképzeléseit egyre jobban tudjuk megvalósítani – nyilatkozta a Naplónak Németh Attila. – Rengeteget dolgozunk, aminek köszönhetően a védekezésünk összeállt. A támadójátékunkkal korábban sem volt komolyabb problémánk, hiszen a gólokat szépen termeltük. Legközelebb hétfőn lépünk jégre a bajnokságban, ekkor a Csíkszeredát fogadjuk. A szakmai stábtól négy nap pihenőt kaptunk, ami ránk is fért, hiszen sokszor csak három sorral vívtuk a meccseinket, ami nagyon megterhelő. Jelenleg az ötödik helyen állunk a táblázaton, ám a mögöttünk lévő dunaújvárosiak egy találkozóval kevesebbet játszottak. Természetesen szeretnénk az első négy között végezni, ám ez már nem csupán rajtunk múlik. Akkor sem történik tragédia, ha a rájátszásnak nem tudunk pályaelőnnyel nekivágni, hiszen az önbizalmunk rendben van.

A DHK szekere a bajnokság mellett a Magyar Kupában is jó úton halad, a gárdának a MAC testén keresztül kellene eljutnia a sorozat fináléjába.

– A selejtezőt kis szerencsével akár az első pozícióban is zárhattuk volna, végül harmadikként végeztünk. Nem lesz könnyű dolgunk a MAC ellen, hiszen a liga egyik legerősebb alakulatáról beszélünk, ennek ellenére a döntőbe akarunk jutni. Nemrég diadalmaskodtunk a Tüskecsarnokban, ám akkor úgy éreztem, ellenfelünk nem tudta a legjobbját nyújtani. Így arra a teljesítményünkre még rá kell raknunk pár lapáttal a siker érdekében – adta ki az ukázt a csatár.

Ontja a gólokat

A cívisek keretéhez nemrég csatlakozott a magyar válogatottban számításba vett Jesse Dudás, valamint a kanadai Jesse Schultz.

– Dudást nem igazán kell azoknak bemutatni, akik figyelemmel követik a hokit, mivel a Miskolccal szép sikereket ért el. Fantasztikus keze van, kiválóan lát a pályán. Kisebb sérüléssel bajlódik, de reményeink szerint a playoffra százszázalékos állapotba kerül. Schultz szerződtetése is jó döntésnek tűnik, bár egy kis időre még szüksége van, hogy tökéletesen beilleszkedjen a csapatba – mondta az új társakról a 24 éves játékos.

Németh produkcióját nem érheti kritika a szurkolók részéről, ugyanis a bajnokságban huszonegy alkalommal „köszönt be”, ezzel vezeti a hajdúsági együttes házi góllövőlistáját.

– Elégedett vagyok a találatok számával, nyilván felemelő érzés, ha jönnek a pontok, de nem szabad elfelejteni, hogy ez a társak érdeme is – zárta mondandóját a nyáron a MAC-tól igazolt jégkorongozó.

HBN-BÁ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!