Sport

2017.01.03. 14:50

Megállíthatatlannak bizonyult a holland dobógép

Debrecen - Michael van Gerwen pályafutása során második alkalommal ülhetett fel a világ trónjára.

Debrecen - Michael van Gerwen pályafutása során második alkalommal ülhetett fel a világ trónjára.

Összejött az álomdöntő a 2017-es darts világbajnokságon, a világelső Michael van Gerwen a második helyen kiemelt Gary Andersonnal csapott össze a londoni Alexandra Palace-ban. A bukmékerek előbbi versenyzőt tartották a mérkőzés esélyesének, ami nem meglepő, hiszen MvG 2016-ban sikert sikerre halmozott, végül huszonöt tornát tudott behúzni a tavalyi év során. A hétfői finálé 2–2-ig szorosan alakult, ám ezt követően a holland klasszis begyújtotta a rakétákat, és elhúzott 6–2-re. A kilencedik szettben kis közjáték - egy néző rohant a színpadra, és megpróbálta elcsenni a serleget - zavarta meg Mighty Mike-ot, amit Anderson kegyetlenül kihasznált (6–3). Ennél közelebb már nem sikerült zárkóznia a címvédőnek, van Gerwen 7–3-as diadalának köszönhetően második alkalommal hódította el a vb-címet.

A Sid Waddell-trófea mellett szép summával is gazdagodott a 27 éves sportoló, akinek 350 ezer font ütötte a markát. A nézők annak ellenére nem panaszkodhattak az összecsapás színvonalára, hogy viszonylag sima meccset láthattak, ugyanis a szpíkereknek 42-szer kellett 180-at kiáltaniuk (ez abszolút rekordnak számít, korábban ennyi maximális pontszámot egyetlen ütközet sem hozott), valamint a résztvevők bőven 100 fölötti átlaggal zártak.

Beteljesült álom

– Keményen megdolgoztam ezért a kupáért. A világbajnoki elsőség minden dartsos álma. A családomtól rengeteg segítséget kaptam a felkészülés során, ami sokat jelentett nekem. Szerencsére a legfontosabb pillanatokban a legjobb dobásokat tudtam kivitelezni. Ez az érzés egyszerűen leírhatatlan – jelentette ki Michael van Gerwen a Sky Sportsnak.

– Megérdemelt győzelmet aratott Michael – tett tanúbizonyságot sportszerűségéről a második helyen végző Repülő Skót. – Egészen elképesztő teljesítményt nyújtott az elmúlt hónapokban, a vb-címmel pedig megkoronázta a produkcióját. Úgy gondolom, mindkettőnknek jól sikerült a viadal, a szurkolók pedig egy izgalmas döntőnek lehettek a szemtanúi.

A sportág növekvő népszerűségéről sokat elárul, hogy a világbajnokságot több mint száz országban közvetítették. A darts-fanatikusoknak nem kell sokáig „böjtölniük”, mivel február másodikán kezdetét veszi a Premier League, amely egészen május közepéig minőségi szórakozást biztosít a szimpatizánsoknak. A tízfős mezőnyben a vb-döntő résztvevői mellett többek között az extravagáns Peter Wright, valamint az élő legenda Phil Taylor is megméretteti magát.

HBN-BÁ


A vb-döntőben egy őrült fanatikus felkapta a vb-címért járó trófeát, és beszaladt vele a két versenyzőhöz.


London - A holland Michael van Gerwen 2014 után másodszor nyerte meg a darts-világbajnokságot, ugyanis a hétfői döntőben 7-3-ra legyőzte a címvédő Gary Andersont.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!