Sport

2017.01.31. 16:26

Kemény feladat vár a védelemre

Debrecen - Müller Máté és társai szeretnék kiszolgálni a debreceni közönséget szerda este.

Debrecen - Müller Máté és társai szeretnék kiszolgálni a debreceni közönséget szerda este.

A végéhez közeledik a férfi vízilabda OB I. alapszakasza: az A csoportban küzdő DVSE az utolsó előtti, 13. fordulóban az OSC gárdáját fogadja, szerdán 19.15-től teszik tiszteletüket a Debreceni Sportuszodában az újbudaiak.

A cívisvárosi legények a hatodik helyről várják az összecsapást, 13 pontot tudtak eddig összeszedni Komlósi Péter tanítványai, akik legutóbb, múlt hétvégén nagyarányú, 19–4-es vereséget szenvedtek a címvédő Szolnoktól. Vincze Balázs együttese 29 egységgel a második, és eddig csupán a szolnokiak tudták felülmúlni Bátori Bencééket. Bár az esélyek az OSC mellett szólnak, azért egy szoros eredményben reménykedhetnek a debreceniek, akik ősszel is megnehezítették riválisuk dolgát, hazai pályán 14–12-re tudtak csak nyerni a fővárosiak. Sőt, a 2015/16-os pontvadászatban egyszer le is tudták gyűrni a hajdú-bihariak az Újbudát 7–5-re.

Örömet okozni

– Ami az eredményeket illeti, az idei szezonban eddig nem voltak elkényeztetve a hazai szurkolóink, ezúttal szeretnénk egy olyan játékkal előrukkolni, hogy a drukkerek úgy érezzék, megérte kijönni a meccsünkre. Nem lenne értelme elkezdeni kiemelni embereket az OSC-ből, mert szinte az egész csapatot felsorolhatnánk, olyan nevű játékosok alkotják riválisunkat. Egy biztos, a védelmünk kőkemény feladat előtt áll, a terv az, hogy kevés gólon tartsuk riválisunkat, mert csak úgy lehet keresnivalónk ellenük – mondta el lapunknak Müller Máté, a DVSE jobbkezes kapás szélsője, akitől azt is megtudtuk, Sergi Mora játékára továbbra sem számíthatnak.

Arról is érdeklődtünk, sikerült-e már feldolgozni a csapatnak, hogy ezúttal sem tudtak bejutni a felsőházba. – Természetesen folyamatosan ott motoszkál a fejekben, hogy nem sikerült. Azzal a céllal vágtunk neki a bajnokságnak, hogy bejutunk az első nyolcba, aminek lett is volna realitása – bízunk benne, a következő idényben jobban sikerülnek majd a dolgok – fogalmazott Müller.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!