Sport

2017.01.29. 16:52

Győzelemmel vennének ideiglenes búcsút a szurkolóktól

Debrecen - Godó Dániel elárulta, a DHK játékosai eléggé maguk alatt voltak az elbukott MK-elődöntőt követően.

Debrecen - Godó Dániel elárulta, a DHK játékosai eléggé maguk alatt voltak az elbukott MK-elődöntőt követően.

Az ötödik helyet birtokló Debreceni Hoki Klub hétfőn 18 órakor utoljára szerepel hazai környezetben az idei MOL Liga alapszakaszában, a hajdúságiak a képzeletbeli dobogó legalsó fokán álló újpestiekkel mérkőznek meg. Jason Morgan tanítványai szerdán a MAC Budapest otthonában Magyar Kupa-elődöntőt vívtak, a találkozót a fővárosiak 5–1 húzták be, így kérdés, a cívisvárosiak mennyire tudták megemészteni a Tüskecsarnokban történteket.

– Nagyon csalódottak voltunk a mérkőzés után, hiszen szerettünk volna döntőt vívni, ám túl kell tenni magunkat a történteken – jelentette ki a Hajdú-bihari Naplónak Godó Dániel. – Tavaly is volt esélyünk a fináléra, ám akkor sem tudtunk élni a sansszal. A meccs képe alapján nem gondolnám irreálisnak a végeredményt. Az első harmad elején még sikerült dominálnunk, ám riválisunk a folytatásban átvette az irányítást. A MAC jégkorongozói sokat ütköztek, míg nálunk a csapatjáték nem igazán működött.

Nem lazsáltak

Berta Ákosék a bajnokságban negyedszer mérik össze az erejüket a lila-fehér vetélytárssal. Az eddigi meccsek közül az UTE kettőt nyert meg, a debreceniek pedig október végén 5–3-as diadalt arattak a Megyeri úton. A IV. kerületi együttes kanadai táblázatát két légiós vezeti, a cseh Martin Frolik neve mellett 47 pont áll, míg a szlovén Andrej Hebar 45 egységet tett a közösbe. A magyarok közül Benk András a legeredményesebb, a 29 éves csatár 18 alkalommal vette be a riválisok ketrecét, emellett 21 gólpasszt is kiosztott.

– Gőzerővel készültünk a következő fellépésünkre, még szombat és vasárnap délelőtt is edzésen vettünk részt, valamint videózás során elemeztük ellenfelünk taktikáját. Hétfőn egy átmozgató tréninget tart nekünk a szakmai stáb. Nehéz dolgunk lesz, ugyanis nagyon erős az újpestiek kerete, fegyelmezetten hokiznak, stabilan védekeznek. Fontos lesz ez az összecsapás, hiszen az a célunk, hogy a bajnokság első szakaszát a negyedik pozícióban zárjuk. A drukkereinket ugyancsak győzelemmel szeretnénk megörvendeztetni az utolsó hazai alapszakasz meccsünkön, ami után három találkozó vár ránk Erdélyben – zárta mondandóját a DHK 22 éves játékosa.

HBN-BÁ


Debrecen - A Tüskecsarnokban, a MAC Budapest csapatával vívott Magyar Kupa elődöntőt szerdán este a DHK.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!