Sport

2017.01.11. 11:18

Angliában vendégeskedtek és tanultak

Balmazújváros - Feczkó Tamás elégedett, hiszen tanítványai megfelelő kondícióval vágtak neki az edzéseknek.

Balmazújváros - Feczkó Tamás elégedett, hiszen tanítványai megfelelő kondícióval vágtak neki az edzéseknek.

A balmazújvárosi szakmai stábnak nemrég a Premier League-ben edződő West Bromwich Albionnál (WBA) volt alkalma tanulmányúton részt venni.

– A WBA orvosi kollektívájának a nyíregyházi illetőségű Kiss György hosszú évek óta a megbecsült tagja, az ő segítségével tudtunk egy hetet eltölteni Angliában. Mindenhová betekinthettünk, értékes tapasztalatokkal gazdagodtunk kollégámmal, Szergej Pacajjal. Profi világba csöppentünk, ahol minden apró részletre figyelnek. Sokat beszélgettünk az edzőkkel, megnézhettük, hogyan készülnek a videós elemzések, emellett a Hull City és a Derby elleni találkozójukat a helyszínen élvezhettük. Különleges volt számomra, hogy az étkezés, illetve a regeneráció miként zajlik a birminghami együttesnél. Az idén Bajnokok Ligájában induló rosztoviak trénigeit tekinthetjük meg Antalyában. Szergej korábban a Rubin Kazanynál együtt dolgozott Kurban Berdyevvel, aki jelenleg a Rosztov alelnökeként tevékenykedik, ennek köszönhetően adódik a lehetőség – számolt be útjáról Feczkó Tamás, az újvárosiak mestere.

Fotó: Magánarchívum

Nem lesz „népvándorlás”

A Balmaz Kamilla Gyógyfürdő játékosai hétfőn vetették bele magukat a felkészülésbe. A másodosztályú bajnokság tavaszi folytatását a harmadik helyről váró hajdúságiaknak az elmúlt hetekben három játékos intett búcsút: Varga Kevin visszatért a Lokihoz, Máté János újra a Gyirmótban szerepelhet, míg Istenes Eriket a vezetőség egy NB III-as együttesnek szeretné kölcsönadni.

Fotó: Magánarchívum

– Nincs okom panaszkodni, a fiúk remek állapotban tértek vissza a szünetről – jelentette ki a Hajdú-bihari Naplónak Feczkó. – Személyre szabott edzéstervet senki sem kapott a pihenőre, hiszen eléggé megterhelő időszak van a hátunk mögött, rengeteg meccset vívtunk az ősszel. Azt sem szabad elfelejteni, hogy profi játékosokról beszélünk, vagyis tisztában vannak vele, mire kell odafigyelniük. Ezekben a napokban öt fiatalt tesztelünk, róluk még korai lenne véleményt formálni. Jövő héten pedig saját nevelésű tehetségek csatlakoznak a gárdához. Úgy gondolom, a keretünk alkalmas a céljaink eléréséhez. Mindenkinek élő szerződése van, és az összes labdarúgó kiválóan érzi magát a csapatnál. Új szerzemény csak abban az esetben érkezik, ha valaki elszerződik. Hazai környezetben a Debrecennel, a Diósgyőrrel és a román első osztályú Temesvárral csapunk össze. Február másodika és tizenkettedike között Törökországban edzőtáborozunk, itt várhatóan öt meccset vívunk majd.

HBN-BÁ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!