Sport

2016.12.16. 15:47

"Örülök, hogy ismét közülünk került ki a válogatott vezére"

Debrecen - Varga Tamás úgy véli, fiatal, ambiciózus szakember került a válogatott élére.

Debrecen - Varga Tamás úgy véli, fiatal, ambiciózus szakember került a válogatott élére.

Märcz Tamás lesz január 1-jétől a magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya – derült ki csütörtökön este a Magyar Vízilabda Szövetség (MVLSZ) elnökségi ülésének végén.

Az eddigi kapitány, Benedek Tibor december 31-i távozásával megüresedő posztra tizenhárom szakember, Cseh Sándor, Dabrowski Norbert, Fodor Rajmund, Gyöngyösi András, Teodoro Hadziteodoru, Lukács Dénes, Märcz Tamás, Igor Milanovics, Szécsi Zoltán, Tóth Gyula, Vad Lajos, Vidumanszky László és Vincze Balázs nyújtotta be pályázatát. Az ülésen a tagok kétkörös titkos szavazással döntöttek az új mester kilétéről.

A maximumra törekszik

Lapunk a 2013 és 2016 között a DVSE edzőjeként tevékenykedő, kétszeres olimpiai bajnok pólóst, Varga Tamás kérdezte, mit gondol a határozatról.

– Jó döntés született! – jelentette ki a Csuvi becenévre hallgató korábbi klasszis játékos. – Egy fiatal, ambiciózus szakember került a nemzeti együttes élére, akinek jó pár éves edzői tapasztalata van, idén már a nemzetközi porondon is bizonyíthatott. Kifejezetten örülök, hogy ismét közülünk került ki a válogatott vezére – fogalmazott Varga, akitől arról is érdeklődtünk, ő kit választott volna a jelentkezők közül.

– Sok jelölt volt, nekem ebben nincs kompetenciám, nem is láttam a pályamunkákat sem. Egyben biztos vagyok, Tamást ismerve mindent meg fog tenni, hogy kihozza a maximumot a fiúkból. Hogy ez mi lesz? Nem lehet tudni, nagyban függ attól is, milyen lesz a válogatottunk kerete – vélekedett Csuvi. A két ötkarikás bajnok több évet is játszott egyébként együtt a nemzeti gárdában, mindketten tagjai voltak például az 1995-ben Eb-ezüstöt nyert csapatnak.

Felmerült a kérdés, vajon Varga Tamás nem gondolkodott-e el azon, hogy ő is pályázzon a kapitányi tisztségre. – Többen is kérdezték ezt tőlem, olyanok is, akik jelenleg is elnökségi tagok az MVLSZ-ben. Azért nem adtam be, mert az elmúlt pár hónapban számomra a családom, a kisfiam volt az első, illetve sokat kellett tanulnom, épp a napokban államvizsgáztam le. Át kell gondolnom, hogyan tovább, szerencsére nem felejtettek el, vannak megkereséseim, azonban egyelőre nem tudom, hogy Magyarországon, avagy külföldön tudnám-e jobban elképzelni magam az elkövetkezendő években – közölte Csuvi, aki feleségével és kisfiukkal jelenleg Szegeden él.

HBN


Budapest - Märcz Tamás lesz január 1-jétől a magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!