Sport

2016.12.14. 13:50

Nem sok jót hozott a Mikulás a debreceni pilótának

Debrecen - A kényszerű cserét követően a technika ördöge is megtréfálta a debreceni ralist.

Debrecen - A kényszerű cserét követően a technika ördöge is megtréfálta a debreceni ralist.

Bereczki Norbert megszokott társával, Géczy Tamással az oldalán vágott neki a 20. Mikulás-ralinak, aminek a Veszprém környékén kialakított pályák adtak otthont. A jól ismert szakaszok igen közkedveltek a versenyzők és a nézők körében egyaránt, így nagy várakozás előzte meg a versenyt.

Francia helyett bajor

Bereczkiéket óriási kellemetlenség érte, ugyanis a Szlovéniából bérelt Peugeot 208 R2-es autó nem érkezett meg a versenyre. De nem maradt négykerekű nélkül a debreceni duó, miután az egyik versenyzőtársuk segítségükre sietett, s felajánlott nekik egy BMW-t. A cívis pilóta nagyjából 20 esztendeje versenyzett hátsókerék meghajtásos autóval, úgyhogy elérkezettnek érezte az időt arra, hogy felelevenítse a régi emlékeket. Sajnos a „bajor vas” már a teszten is makacskodott, ennek ellenére a verseny első három szakaszán hozta a kötelezőt. Ezt követően viszont beütött a krach: a szervizparkba érkezéskor kiderült, a váltó meghibásodása a viadal feladására kényszerítette az egységet.

Régi reflexek

– Bevallom őszintén, óriási csalódás volt, hogy a szlovén partnerünk így kibabrált velünk. Eddig nagyon korrekt volt a kapcsolatunk, de most megtanultuk a leckét – kezdte a beszélgetést Bereczki Norbert. – Szerencsénk volt, hogy Forgács Barna a rendelkezésünkre bocsátotta a második számú versenyautóját, amiért rendkívül hálásak vagyunk neki. Immár két évtizede, hogy hátsókerék meghajtásos autóval versenyeztem, így kemény feladat volt a BMW-t hajtani, egészen más vezetési stílust képvisel, mint azok a gépek, amelyekkel az elmúlt években ültem. Ám idővel visszajöttek a régi mozdulatsorok, sőt a harmadik gyorsaságit kifejezetten élveztem. Ezen a futamon minden ellenünk volt, így már meg sem lepődtem azon, hogy fel kellett adnunk a viadalt. Érdekes, jó játék volt, csak a magunk szórakoztatására autóztunk. Jó volt kimozdulni a komfortzónánkból.

A cívis versenyző elárulta, a Szilveszter-ralin már nem ül volán mögé. – Az év utolsó viadalát kihagyom, viszont csapattársam, Soós Szabolcs a Suzukijával részt vesz a megmérettetésen. Már a jövőt tervezem, ami igazán különleges lesz, hiszen a 25 éves jubileumomat ünneplem a sportágban 2017-ben. Az elképzelések szerint a romániai Aradon vagy Bákón, illetve a Veszprém- és a Mikulás-ralin teszem próbára a tudásomat jövőre – fogalmazott Bereczki Norbert.

HBN-BN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!