Sport

2016.12.12. 16:51

Lehet újat mutatni, ezt bizonyítanák is

Balmazújváros - Balázs Sándor szerint jó főpróba lehet a Vác elleni meccsre a keddi Liga Kupa-találkozó.

Balmazújváros - Balázs Sándor szerint jó főpróba lehet a Vác elleni meccsre a keddi Liga Kupa-találkozó.

Rövid időn belül másodjára csap össze a Gyöngyös csapatával a Kőnig-Trade Balmazújváros, a bajnoki után a Liga Kupában feszülnek egymásnak a csapatok – kedden 18 órától teszi tiszteletét a hajdú-bihari egylet a Heves megyeieknél.

Nem is olyan rég, december 3-án az NB I-es pontvadászatban mérkőztek meg a felek, akkor Debre Viktor alakulata magabiztos, 27–21-es sikert aratott. Azóta az Újváros edzőváltáson esett át, a spanyol Magi Serra vette át a karmesteri pálcát Füzesi Ferenctől. Múlt csütörtökön debütált is az új mester az Újváros kispadján, az Orosháza ellen. Az első félidőben jó játékkal rukkolt elő a Balmaz, szünetben 17–15-re vezettek Bali Richárdék, a folytatásban azonban átvette az irányítást a Békés megyei társaság, mely 30–26-ra megnyerte a találkozót.

Idő kell

Arról, hogy ezúttal mire számítanak az újvárosiak, a gárda rutinos balátlövőjétől, Balázs Sándortól érdeklődtünk. – Bár nemrég találkoztunk riválisunkkal a bajnokságban, úgy gondolom, tudunk majd újat mutatni nekik. Átlövésekből nagyon jók, illetve a szlovák irányítójuk is igen eredményes, erre kiemelten oda kell majd figyelnünk. Győzni szeretnénk, annál is inkább, mert egy siker önbizalmat adhat a pénteki, Vác elleni NB I-es összecsapásunkra, melyen szintén muszáj lesz nyerni – fogalmazott a kézis, akit arról is faggattunk, milyen együtt dolgozni a frissen kinevezett trénerrel.

– Napról-napra ismerkedünk, jó hangulatú edzéseket tart az új mester. Természetesen időre van szükség, mire teljesen meg tudjuk majd valósítani azt, amit ő szeretne látni tőlünk a pályán, de azon vagyunk, hogy ez minél hamarabb megtörténjen. Biztosan jót fog tenni a csapatunknak az új impulzus, lendültet vehetünk végre. Már az Orosházával szemben mutatott játékunk is biztató volt az első 45 percben, igaz, a végére elfogytunk. Tudjuk, csak úgy lehetünk sikeresek, ha végig bírjuk, de ehhez az is kell, hogy mentálisan is rendben legyünk! – jelentette ki Balázs.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!