Sport

2016.12.05. 15:28

Kontinenstornán bizonyíthattak a karatékák

Debrecen - Badacsonyi Sára és Ecsedi Zoltán érmekkel tértek haza az Eb-ről.

Debrecen - Badacsonyi Sára és Ecsedi Zoltán érmekkel tértek haza az Eb-ről.

Az IKO kyokushin karate Európa-bajnokságnak a lengyelországi Lublin adott otthont, ahol több mint hatszáz versenyző állt tatamira. A viadalon Sensei Badacsonyi Attila vezetésével a Debreceni Tradicionális Kyokushin Karate Sportegyesület (DTKK SE) karatékái is bemutathatták tudásukat, ráadásul nem is akármilyen sikerrel! A cívisvárosi sportolók két-két érmet, illetve ötödik helyezést értek el a kontinenstornán.

A legjobb debreceni versenyző Badacsonyi Sára lett, aki ezüstérmet szerzett a formagyakorlatok (kata) során. Ecsedi Zoltán megismételte a tavalyi eredményét, újból harmadik lett küzdelemben (kumite). Külön említést érdemel, hogy az Eb-n résztvevő magyar férfi karatékák közül egyedül Ecsedi állhatott dobogóra.

Szoták Szabolcs és Ecsedi Mátyás az előkelő 5. helyen végzett, a négy közé jutásért mindketten a későbbi Európa-bajnoktól szenvedtek vereséget. A klub versenyzői közül Badacsonyi Máté, Marosi Maximilian és Berki Lóránt is megmutathatta magát Lublinban.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!