Sport

2016.12.31. 09:16

Bravúros pontszerzés az év legutolsó bajnokiján

Debrecen - Tíz másodperccel a vége előtt egyenlített a hazai pályán játszó Vác a Loki ellen.

Debrecen - Tíz másodperccel a vége előtt egyenlített a hazai pályán játszó Vác a Loki ellen.Az esztendő zárásaként a DVSC-TVP női kézilabdacsapata bajnoki mérkőzésen lépett pályára az Ipress Center-Vác otthonában pénteken kora este. A találkozó kulcsfontosságú volt mindkét alakulat számára, mivel közvetlen riválisokról van szó, akik ugyanazokért a célokért küzdenek a K&H ligában. A meccs előtt ugyanannyi ponttal rendelkezett a két csapat, a Loki jobb gólkülönbségének köszönhetően állt az 5. helyen.

A debreceniek keretéből hiányzott a montenegrói válogatott Bobana Klikovac, aki a napokban eligazolt a Lokiból, s Fehérváron folytatja karrierjét.

Irányított a Loki

A lokisták nagyszerűen kezdték a meccset, rögtön magukhoz ragadták az előnyt, amit az első félidőben végig megtartottak. Karina Jezsikava és Anna Punyko remek formában kézilabdázott, a próbálkozásaik rendre sikeresek voltak. A 16. percben három góllal, 11–8-ra vezettek a vendégek. Bár sokan azt hitték, hogy a védekezésről szól majd a csata, végül nem így lett, nagyon sok gól született az első 30 percben. A játékrész utolsó pillanatában Jezsikava vette be a váciak kapuját, így a szünetben 18–16-os Loki-előnyt mutatott az eredményjelző.

A szünet után is folytatódott a gólpárbaj, viszont a házigazdák jobban összpontosítottak a cívisek kapuja előtt, a 39. percben átvették a vezetést (21–20), sőt pár minutummal később már hárommal ment a Vác. A hazaiaknál a szélsők voltak elemükben, Nascimento és Radosavljevics rendre betaláltak Horváth-Pásztor kapujába. A hajdúságiakat ez sem vetette vissza, fordulatos lett a végjáték. Fél perccel a vége előtt Jezsikava büntetőjével vezetett a Loki, ám Radosavljevicsnek erre is volt válasza, így 28–28-as döntetlennel zárult a találkozó. A jól játszó Debrecenből kiemelkedett Anna Punyko, aki 9 góllal járult hozzá az idegenbeli bravúros pontszerzéshez.

Három meccs

A cívisvárosi hölgykoszorúra kemény január vár, hiszen 7-én Kisvárdán lesz jelenésük, míg 13-án a Ferencváros, 25-én pedig a Dunaújváros érkezik a Hódos Imre-sportcsarnokba.

HBN-BN


Mesterszemmel

Szilágyi Zoltán: – A mérkőzés alakulása alapján örülünk az egy pontnak. Az első félidőben védekezési hibáink miatt sok átlövésgólt kaptunk. A folytatásban feljavult a védőmunkánk, ám – egy tízperces szakaszt leszámítva – sajnos a támadójátékunk visszaesett.

Tone Tiselj: – Nagyon izgalmas, jó hangulatú mérkőzést vívott a két csapat. A mi teljesítményünk ellentétes volt a két félidőben: az elsőben jól támadtunk, de a védekezésben sok volt a hiba, míg a fordulás után ez megfordult. A több klasszist felvonultató, erős Vác otthonában remek eredmény a döntetlen, örülünk neki.


IPRESS CENTER-VÁC–DVSC-TVP 28–28 (16–18)

Vác, 600 néző. V: Dobrovits, Tájok

VÁC: Arenhart 1 – NASCIMENTO 9 (3), Hámori 1, Helembai 1, Basic 3, Temes 2 (1), RADOSZAVLJEVICS 6. Csere: Sz. Vukcsevics, SOÓS 5, Farkas V., Kácsor, Takács Bianka. Edző: Szilágyi Zoltán

DEBRECEN: HORVÁTH-PÁSZTOR. – Varsányi 1, PUNYKO 9, JEZSIKAVA 8 (2), Sirián 1, Deszpotovics, Kelemen 2. Csere: GARBUZ 5, Tóvizi, Csáki, Siska 1, Pénzes 1 (1). Edző: Tone Tiselj

Az eredmény alakulása. 8. perc: 3–5. 14. p.: 8–8. 16. p.: 8–11. 25. p.: 13–14. 37. p.: 19–20. 41. p.: 23–20. 49. p: 23–25. 55. p.: 24–26

Kiállítások: 6, ill. 8 perc

Hétméteresek: 5/4, ill. 3/3


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!