Sport

2016.11.23. 14:30

Tóth Imola letette a névjegyét a vébén

Debrecen - Az író, Tóth-Máthé Miklós lánya a fitnesz világában jeleskedik, immáron kétszeres világbajnok.

Debrecen - Az író, Tóth-Máthé Miklós lánya a fitnesz világában jeleskedik, immáron kétszeres világbajnok.

Debrecenben a nagy többségnek nem kell bemutatni a számos díjjal kitüntetett írót, Tóth-Máthé Miklóst. A cívisvárosi irodalmár lányát viszont még kevesen ismerhetik, pedig Tóth Imola nemrégiben fitneszvilágbajnok lett.

A sportolónő tíz éve él az angliai Bristolban, ott szerezte meg a személyi edzői diplomáját is. Imolát leginkább édesanyja, Dr. Kováts Enikő motiválta, aki mindig is testnevelő tanár szeretett volna lenni, valamint a korábban edzőként dolgozó nagyszülők szolgáltak mintául.

Halmozza az okleveleket

– Az Angliában eltöltött éveim alatt arra jöttem rá, hogy rendkívül alacsony színvonalúak az edzések, és mi tagadás, a kollégák is eléggé lusták – nyilatkozta a Naplónak Imola. – Éppen ezért nem csak a személyi edzői diplomát, hanem spinoktatói-, insanity live-, köredzői-, boksztréneri- és pilates-oklevelet is megszereztem. Úgy véltem, hogy csoportos edzésekkel még több embernek segíthetek céljai elérésében. Ráadásul mivel otthon színészként kezdtem, így ezzel kiélhettem exhibicionizmusomat is – mondta a fitneszes hölgy.

Imola később rájött, hogy még több embert inspirálhat mozgásra, ha maga is kipróbálja, mire képes. – A Miss Galaxy Universe National Fitness Federation testépítőversenyt tűztem ki célomul, mivel itt nem csak pózolni kell, de fitneszteszttel is párosul a megmérettetés. Ami azért is nagyon nehéz erőpróba, mert ugyanúgy kell felkészülni vízhajtással és szénhidrátmegvonással, mint egy csak pózolásos viadalra, de aznap még felhúzástól kezdve guggolásig a fittséget is meg kell mutatni. Személyi edzőként ezt a versenyt találtam a legizgalmasabbnak. Két és fél hónap alatt felkészültem rá, majd július elején Londonban az Eb-n bronzérmet szereztem fitneszmodell kategóriában és összesített pontozásban a teszttel együtt a 8. helyen végeztem.

Hazatérne

A debreceni hölgy ezzel nagy lökést kapott, hogy megkezdje testépítő-pályafutását: benevezett a novemberi világbajnokságra. – Mindössze három hónapom volt arra, hogy kidolgozottabb izmot építsek és a legjobb formában álljak színpadra. Egyéni felkészülésemnek meglett a gyümölcse, két aranyéremmel zártam a vb-t. Két kategóriában indultam, a fitneszmodell 35 fölöttiek versenyében és Physique-ben, mindkettőben én bizonyultam a legjobbnak, összesítésben pedig az 5. helyet szereztem meg. A legjobb érzés ebben az, hogy a harminc év fölötti tanítványaimat inspirálhatom az eredményeimmel, valamint rengeteget tanulhattam a felkészülési időszakban az edzésről és a táplálkozásról, amit kiválóan hasznosíthatok a jövőben. Szeretnék még egy erőnléti- és kondicionáló edzői oklevelet szerezni, hogy az elithez tartozó sportolókat készíthessek föl a versenyekre, valamint továbbra is segíteni akarom az embereket egy egészségesebb életvitel elérésében – fogalmazott Tóth Imola, aki tervei szerint hamarosan itthon folytatja a szakmát.

HBN-TN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!