Sport

2016.11.25. 13:49

„Szeretnénk megtartani az első helyünket”

Debrecen - Csörgő Krisztián szerint a DEAC fiataljai sok dolgot leshetnek el az exlokista csapattársaktól.

Debrecen - Csörgő Krisztián szerint a DEAC fiataljai sok dolgot leshetnek el az exlokista csapattársaktól.

A nyíradonyiak hiába vezették a Szertár Sportbolt megye I. táblázatát a kilencedik és a tizennegyedik forduló között, őszi bajnokként a DEAC várhatja a tavaszi folytatást. A cívisvárosiak 35 pontot szereztek eddig a bajnokságban, a második helyen telelő Nyíradonynak 34, a dobogó legalsó fokán álló Berettyóújfalunak 32, míg a Nagyhegyesnek 30 egysége van, így kiélezett csata várható a bajnoki címért.

Remek atmoszféra

– Valóban nagyon szoros az állás, ellenfeleink remek játékerőt képviselnek – kezdte a beszélgetést Csörgő Krisztián, a DEAC játékosa. – Az előző idényünk nem úgy sikerült, ahogy reméltük, emiatt fűtött bennünket a bizonyítási vágy. A rajtnál az élbolyt céloztuk meg, az aranyéremről nem tettünk említést. Természetesen szépen fest a táblázat, szeretnénk megtartani az első helyünket. Az őszi eredményeink közül a Hajdúnánás otthonában aratott győzelmünket emelném ki, szerintem ez egy fordulópont volt a szezon során. Sajnos kétszer is nagyarányú vereségbe futottunk bele. Nagyhegyesen problémát jelentett, hogy sok ember hiányzott sérülés miatt. Emellett új taktikát alkalmaztunk, ami nem a terveink szerint sült el. A nyíradonyiak ellen sokáig mi domináltunk, ám miután hátrányba kerültünk, elvesztettük a hitünket. Kiváló a hangulat az öltözőn belül, ez lehet a kulcsa a sikerességünknek. Az edzéseken mindenki a maximumot nyújtja, az egymás közötti játékot is komolyan vesszük. A gárdát erősíti a korábban a Lokiban szereplő Bernáth Csaba és Madar Csaba, bár az utóbbi időben nem léptek pályára sérülés miatt. Mindketten rutinos labdarúgók, akik igazi példaképek a számunkra, rengeteget tanulhatunk tőlük.

Feljebb lépne

A 22 éves Csörgő fontos szerepet játszott a debreceniek menetelésében, hiszen tizenegyszer tréfálta meg a riválisok kapusait. Ennél a mennyiségnél egyetlen csapattársa sem szerzett több találatot, de az alakulat legeredményesebb játékosában van hiányérzet.

– Nem vagyok teljesen elégedett, sokszor nem tudtam értékesíteni a helyzeteimet. Egyértelműen jobb tavaszban bízom, reményeim szerint minimum tizenöt találatra képes leszek. A góljaim zömét ballal szereztem, de jobbal és fejjel ugyancsak betaláltam. Ha úgy adódik, szívesen próbára tenném a tudásomat egy magasabb osztályban szereplő egyletben. Három és fél éve erősítem a DEAC-ot, remekül érzem magam az együttesben. A labdarúgás mellett a tanulást sem hanyagolom el, a Debreceni Egyetem mérnök-informatikus szakos hallgatója vagyok – zárta mondandóját a csatár.

HBN-BÁ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!