Sport

2016.11.04. 15:52

Olyan elánnal játszanának, mint legutóbb

Debrecen - Újabb komoly erőpróba vár a debreceni pólósokra szombaton.

Debrecen - Újabb komoly erőpróba vár a debreceni pólósokra szombaton.

Végre ismét hazai környezetben, a Debreceni Sportuszodában szerepel a DVSE: szombaton 18 órától, a férfi vízilabda OB I. A csoportjának hetedik fordulójában a Szeged látogat a cívisvárosiakhoz. Hat kör után a szegediek a harmadik, a debreceniek a hatodik helyen állnak a tabellán. Legutóbb, szerdán a bajnokesélyes OSC csapatával küzdött meg a hajdúsági egylet, melynek sikerült is megnehezíteni erős riválisa dolgát, 14–12-re kaptak ki Komlósi Péter tanítványai. A Szeged még korábban, múlt szombaton lejátszotta hatodik bajnokiját, 11–11-es döntetlent ért el a DVSE nagy riválisa, a Vasas ellen. Vagyis sűrű napokat él meg a Debrecen, de amint azt Szőke Szabolcs lapunknak elmondta, tudták, hogy erre számíthatnak.

Legalább úgy

– Fel vagyunk rá készülve, hogy ilyen ritmusban kell lejátszani a meccseinket. Éppen ezért már eleve inkább a szegedi derbire készültünk. Szerettünk volna helytállni az OSC otthonában, ami sikerült is. Ha legalább olyan vehemenciával pólózunk majd szombaton, mint ahogy azt tettük hét közben, akkor szerintem még a diadal is meglehet. Ismét hazai pályán csobbanhatunk vízbe, szeretnénk begyűjteni a győzelmi pontokat és kiszolgálni közönségünket – fogalmazott a DVSE átlövője, aki azt is elmondta, milyennek látja a rivális egyletet.

– Bár erős csapat a Szeged, mégsem olyan ütős, mint például az Újbuda. Kiss Csaba, a balkezesük képviseli a rutint, rá fokozottabban kell figyelnünk, ahogyan centerükre, Vukicsevicsre is. Mellettük agilis, fiatal játékosok alkotják keretüket, nem lesz egyszerű dolgunk, de mindent meg fogunk tenni a siker érdekében! – jelentette ki Szőke.

Az összecsapás teljes bevételét a DE Urológiai Klinika dr. Kelenhegyi Márton Alapítványának ajánlják fel. A rangadóra a mérkőző csapatok is jegyet vásárolnak, sőt, bíznak benne, hogy minél többen csatlakoznak a kezdeményezéshez, és sokan látogatnak ki a Debreceni Sportuszodába. Ez a jótékony akció egyébként a No shave November mozgalom része, melyhez a DVSE férfi dolgozói, klubvezetők, edzők és játékosok egyaránt csatlakoztak.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!