Sport

2016.11.16. 17:54

Olimpiai bajnok lett a debreceni sportlövőnő

Debrecen - Ugyan csak néhány hónapja ismerkedett meg a lövészettel, máris megnyerte a diákolimpiát.

Debrecen - Ugyan csak néhány hónapja ismerkedett meg a lövészettel, máris megnyerte a diákolimpiát.

Amikor egy évvel ezelőtt megnyitotta kapuit a Debreceni Lövészsuli Sport Egyesület új helyszínen beindított utánpótlás műhelye a Domb utca 1. szám alatt, a lapunknak nyilatkozva Pető László, a klub vezetője elmondta, eltökélt céljuk, hogy újra olimpikont, olimpiai érmest neveljenek Debrecennek.

Nos, a terv rövid időn belül meg is valósult, hiszen a múlt hétvégén, Gödöllőn rendezett 2016/17-es tanévi diákolimpián bajnoki címet szerzett sportlövészetben, a középiskolás lányok 20 lövéses légpisztolyos versenyszámában Fleischer Bernadett.

– Tizenöt fiatal képviselte a Debreceni Lövészsuli színeit a diákolimpián, indultak tőlünk fiúk is, lányok is, általános és középiskolások, légpuska és légpisztoly számokban. A legjobban Fleischer Bernadett teljesített, aki első lett. Ugyanannyi köregységgel végzett a második is, mint Detti, de mivel a mi tanítványunk több 10-est lőtt, így ő győzött. Nagyon büszkék vagyunk rá, hiszen annak ellenére, hogy csak a nyáron kezdett el lőni, máris bajnok lett. Ügyes, szorgalmas lány, jó „lövészanyag” – fogalmazott Pető László.

Mint kiderült, Samók Dávid (középisk., pisztoly) is szépen szerepelt, ő a versenyengedéllyel nem rendelkezők között indulva a negyedik helyen zárt. Polgár János (középisk., pisztoly) ötödik lett a „versenyengedélyesek” között. Ebben a kategóriában már válogatottak is szerepelnek, így az elért ötödik pozíció még értékesebb. Pető elárulta, reális esély van rá, hogy hamarosan már Polgár is válogatott legyen.

Hirtelen tört rá

– Mindig is érdekelt ez a sportág, csak épp nem tudtam, hova lenne érdemes járni edzésekre. Aztán a nyáron rátaláltam a Debreceni Lövészsulira, és azóta itt tanulok lőni. Nem tudnám egészen pontosan megfogalmazni, mit élvezek benne, egyszerűen csak szeretem – osztotta meg a Naplóval Fleischer Bernadett, akit a diákolimpiáról is kérdeztünk. – Úgy voltam vele, hogy elmegyek a versenyre, és lesz, ami lesz. Ilyen nagy sikerre magam sem számítottam. A viadal napján, amíg várakoztam, minden rendben volt, nem stresszeltem. Furcsálltam is, ugyanis elég izgulós típus vagyok. Aztán amint oda kellett állni a lővonalhoz, hirtelen az egész napi idegesség rám tört. Szerencsére úrrá tudtam lenni rajta, és jól végződött a megmérettetés – idézte fel a hétvégi eseményeket az ifjú bajnoknő.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!